İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Atatürkün ilk basın toplantısının yıl dönümü


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, yeni rejimle ilgili görüşlerini ilk kez basın mensupları ile paylaştığı şehirdir dedi.
     Atatürkün ilk basın toplantısının yıl dönümü 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Doğan, 16 Ocak tarihinin Kocaelide görev yapan gazeteciler için ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.
     İzmitin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, yeni rejimle ilgili görüşlerini ilk kez basın mensupları ile paylaştığı şehir olduğunu belirten Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:
     16 Ocak 1923 tarihinde, Av Köşkünde yapılan toplantıda, Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturacak görüşler, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından basın mensupları ile paylaşılmıştır. Toplantı dönemin aydınları ve gazetecilerinin kalemiyle yorumlanarak, halkın ve ülkenin hatta dünyanın geleceğini etkileyen bir süreç başlamıştır. Bu onuru ilk yaşayan ilk şehir olan İzmit bugün yerel basının en güçlü ve etkin olduğu yerlerden biridir. Kocaeli basını kamuoyunun doğru habere en kısa zamanda ulaşması adına zor ama son derece önemli bir görevi başarıyla yerine getiriyor. Bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten basınımızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, aramızda olmayan basın mensuplarını saygı ve minnetle anıyorum. Tüm basın camiasının Basın Onur Günü kutlu olsun
    
     -İmara aykırı yapılar yıkılıyor
    
     İzmit Belediyesince, Şirintepe Mahallesinde imara aykırı araba garajları yıkıldı.
     Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güven Sokakta bulunan 5 araçlık otoparkın, 775 sayılı Gecekondu Yasasına istinaden yıkıldığı belirtilerek, bu tür olumsuzluklarla mücadelenin devam edeceği bildirildi.
    
     -Mehmet Erdem konseri
    
     İzmit Belediyesi, yeni yıl gençlik konserleri kapsamında Hakim Bey şarkısıyla üne kavuşan Mehmet Erdemi İzmitte hayranlarıyla buluşturuyor.
     Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 18 Ocak Cuma günü Yahya Kaptan Mahallesindeki Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek Mehmet Erdem konseri saat 19.00da başlayacak ve ücretsiz izlenebilecek.
    
     -Hizmetler, mahalle kitapçıklarında toplandı
    
     İzmit Belediyesi, mahallelerde yapılan hizmetleri, Birlikte Başardık sloganıyla kitapçıklara bastırıp, vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kitapçık dağıtımlarının yapıldığı mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Yahya Kaptan, Yuvam Akarca, Hacı Hızır Mahallesi ve Veli Ahmet Mahallesinde, Alikahya Bölgesindeki hizmetlerin sunumları yapıldı, kitapçıklar dağıtıldı.
     İzmit Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce hazırlanan kitapçıkta bölgede yapılan çalışmalar sayısal verilerle anlatıldı, program çerçevesinde, Alikahya Bölgesinde Karadenizliler, Merkez, Fatih ve Atatürk mahallelerinde yapılan çalışmalara ayrıntılı olarak yer verildi.
     Kitapçıktan elde edilen bilgilere göre bölgeye 13 bin 235 ton asfalt döküldü, 58 bin 024 metrekare parke yapıldı, 9 kaçak bina yıkıldı ve 12 farklı noktaya dekoratif aydınlatmalar monte edildi.
     Alikahya Bölgesinde 8 yeni park yapıldı, Çorba Çeşmesi ve İZMEK Kursu açıldı, bin 250 çocuk havuzlardan yararlandı, 2 bin kişiye çeşitli konularda eğitimler verildi, 12 bin 368 çocuğa Pişman Çocuk Dergisi dağıtıldı, bölgede bulunan okullara oyun alanları kazandırıldı, etüt merkezi açıldı ve 130 çocuk hizmet aldı, Alikahya Anaokulu açıldı, ücretsiz cep sineması açıldı.
     Diğer yandan, mevcut Alikahya Düğün Salonu yeniden düzenlenip, cephe iyileştirmeleri yapılarak yeni bir görünüme kavuşturuluyor. 429 metrekare olan mevcut salona 300 metrekare daha eklenerek genişletilip, girişi sergi alanı olarak kullanılacak. Salona 160 metrekarelik fuaye alanı yapılacak.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER