İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Şirintepe Mahallesinde Ekopark çalışması


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince Şirintepe Mahallesi Çamlık mevkisinde başlatılan Ekopark çalışmaları devam ediyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yaklaşık 40 dönümlük alanda yapımına başlanan Ekoparkın birkaç ay içinde tamamlanacak, aydınlatması ise güneş ve rüzgar enerjisi ile sağlanacak.
     Ekoparkta 80 kilovatlık güneş panelleriyle, 2 kilovatlık rüzgar türbini montajının tamamlandığı alanda 500 metrekarelik biyolojik gölet, 5 satış büfesi, piknik alanları, ağaç evler, çocuk oyun alanları, küçük hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, mini şelale, fitnes alanları ve manzara terası yer alacak.
     Projenin maliyetinin 2 milyon 144 bin lira olduğu kaydedildi.
    
     -Bekirdereye modern arşiv yapılıyor-
    
     İzmit Belediyesince Bekirdere Üçyol mevkisindeki Mevlana Kültür Merkezinde yapımına yaklaşık 8 ay önce başlatılan modern arşiv çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.
     Yaklaşık 400 metrekarelik alanda oluşturulan arşivle belediyede 1960tan beri saklanan 220 bin dosyadaki 3 milyon evrakın 2 milyon 26sının tarandığı, geri kalan evrakların tarama işinin mayıs ayına kadar tamamlanacağı öğrenildi.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çalışmaların devam ettiği arşivde inceleme yaparak, Yazı İşleri Müdürü Melike Baydardan çalışmaların durumu hakkında bilgi aldı.
     Baydar, çalışma ile İzmit Belediyesinin arşivinin tek bir sistemde toplandığını, böylelikle evrak sorunun tamamen ortadan kalkacağını belirterek, Arşivler, yangın, deprem, su baskını gibi doğal afetlerden etkilenmeyecek. İstenen bir bilgiye birkaç saniye içinde ulaşılacak dedi.
    
     -Alikahyada park yapılıyor-
    
     İzmit Belediyesi, Alikahyada yaklaşık 2,5 dönüm alanda yeni park çalışması başlattı.
     Atatürk Mahallesi Mehmet Çavuş Caddesinde yapımına başlanan parkta 26x14 metre ebadında basketbol sahası, 255 metrekarelik çocuk oyun alanı, 100 metrekarelik kondisyon alanı, pergolalar ve oturma alanları yer alacak. Parkın yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.
     Diğer yandan, İzmit Belediyesi mevcut parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil ekipler, kentin dört bir yanındaki parkları tek tek dolaşıp, eksikleri tespit ediyor.
     Eksikler giderilerek, parklarda çim biçme, budama ve temizlik çalışması da yapılıyor. Yetkililer son olarak Serdar, Kuruçeşme Hatipköy mahallelerindeki parklarda bakım-onarım çalışması yaptı.
     İzmitte Kuruçeşmeden Akmeşeye kadar 52 mahallede 400den fazla park bulunduğu öğrenildi.
    
     -Gölkayda su kayağı öğretiliyor-
    
     İzmit Belediyesince su kayağı öğrenmek isteyen vatandaşlara Gölkayda özel dersler veriliyor.
     Belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kablolu su kayağı öğrenmek isteyenlere özel eğitmenler tarafından 30 liraya iki saatlik ders verildiği, eğitim alanların 20 liraya 2 saat boyunca su kayağı yapabildiği bildirildi.
     Kışa rağmen Gölkayda su kayağı derslerinin devam ettiği belirtildi.
    
     -Zabıta ekipleri, cüzdanı sahibine teslim etti-
    
     İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Fevziye Camisi Parkı çevresindeki denetim sırasında buldukları cüzdanı sahibine teslim etti.
     Zabıta, cüzdandaki bilgilerden hareket ederek sahibinin özel bir kolejde okuyan milli sporcu Betül Öztürk olduğunu belirledi. Bunun üzerine Öztürke telefonla ulaşan ekipler, cüzdanın merkezde olduğunu ve gelip alabileceğini iletti.
     Betül Öztürk, kısa sürede Zabıta Müdürlüğüne gelerek, kaybolan cüzdanını görevlilerden teslim aldı.
     Öztürk, cüzdanını bulan zabıtalara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER