İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Tokuş:

İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Tokuş: Küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olan kadınlara mikro değil makro kredi verilmeli


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, Küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olan, işinden kar eden ve kendi ayakları üzerinde durarak sistemini sürdürebilen kadınlara mikro değil makro kredi verilmesi gerektiğini savundu.
     İzmir Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadın ve Toplum dersinde üniversite öğrencilerine seslenen Tokuş, kadınların ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durmasının, kadına karşı şiddetin önlenmesinde ilk adım olduğunu kaydetti.
     Tokuş, mikro kredi verilen kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanamadıklarını iddia ederek, şunları kaydetti:
     Kadının aldığı 500 liranın 300 lirasına zaten kocası el koyuyor. Geri kalanı ile herkesin örgü ördüğü pazarda el işlerini satmaya çalışan kadın alıcı bulamıyor. Bu sistem ile kadının para kazanması mümkün değil. Halen küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olan, işinden kar eden ve kendi ayakları üzerinde durarak sistemini sürdürebilen kadınlara mikro değil makro kredi verilmeli. Bu kredi verilirken de işletmelere, kadınları eğitme ve meslek sahibi yapma zorunluluğu getirilmeli. Böylece iş dünyası içinde güçlenerek yerini sağlamlaştıran kadınlar daha fazla kadını eğitime ve istihdama dahil etme şansına sahip olur. Kurulan sistem de kendi kendini döndürebilir hale gelir.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Tokuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER