İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaşın Hristofyası

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaşın Hristofyası ziyareti -Demirtaş: Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile 23 Nisanda görüştüm ancak bunu yaparken resmi bir temsilci veya bir siyasetçi olarak değil bir iş adamı olarak


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile 23 Nisanda görüştüğünü belirterek, Ancak bunu yaparken resmi bir temsilci veya bir siyasetçi olarak değil bir iş adamı olarak hareket ettim dedi.
     Ekrem Demirtaş, Hristofyası ziyaretiyle ilgili Rum basınında çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklamasında, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı olarak 20 yıldır Türk-Yunan ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.
     Türkiye ile Yunanistan arasında geçmişten bu yana birçok siyasi soruna rağmen ticari ilişkilerin bu süreçte artarak devam ettiğine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:
     Yunanistan ile ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların bir parçası olarak Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile 23 Nisanda görüştüm ancak bunu yaparken resmi bir temsilci veya bir siyasetçi olarak değil, bir iş adamı olarak hareket ettim.
     Hristofyasla yaptıkları görüşmede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden veya Türkiyenin hiçbir resmi kurumundan herhangi bir mesaj iletmediğini belirten Demirtaş, Sayın Cumhurbaşkanımızın benim sayın Hristofyasla görüşme yapacağımdan haberi dahi yoktu. Dolayısıyla, Rum basınında yayınlanan haberlerin kesinlikle aslı yoktur dedi.
     (EUB-RMZ-HÜL)
<< Önceki Haber İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaşın Hristofyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER