İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Afrikaya açılmak için çok doğru bir kapı olan Fas-ta bizi çok önemli fırsatlar bekliyor


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Afrikaya açılmak için çok doğru bir kapı olan Fasta bizi çok önemli fırsatlar bekliyor dedi.
     Demirtaş, 2-5 Ekim tarihleri arasında Fasa düzenlenen iş ve inceleme gezisiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 19 farklı sektörden 71 Faslı iş adamı ile Türk iş adamlarının ikili görüşmeler yaptığını belirtti.
     Bugüne kadar düzenledikleri iş ve inceleme gezilerindeki en yoğun ikili görüşmelerden birisinin Fasta yapıldığını kaydeden Demirtaş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Faslı iş adamlarının ilgisi, Türkiye için bu ülkede yepyeni ve önemli fırsatlar olduğunu gösteriyor. Afrikaya açılmak için çok doğru bir kapı olan Fasta bizi çok önemli fırsatlar bekliyor. Fas, İzmire 4 saat uçuş mesafesinde olmasına rağmen bugüne kadar ihmal etmişiz. Türkiye olarak Afrikayı yeniden keşfediyoruz. Başbakanımız bize, Batı bugüne kadar Afrikaya hep almak için gitti. Siz vermek için gidin dedi. Biz de bunu görev edinerek Fasa gittik.
     Demirtaş, serbest ticaret anlaşması ile Türkiye ve Fas arasındaki ticaretin 6 yılda 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaşmasına ve Türkiyenin Fasın 10. ekonomik partneri olmasına karşın bunun yeterli olmadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER