İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı

İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı -Merhum iş adamı İzzet Baysalın kurduğu ve servetini bağışladığı İzzet Baysal Vakfı, Boluya 25 yılda 348 milyon lira değerinde 130 eser kazandırdı -Bolu Valisi Özçimen: -İzzet Baysal, bi


BOLU (A.A) - Merhum iş adamı İzzet Baysalın kurduğu ve servetini bağışladığı İzzet Baysal Vakfı, Boluya 25 yılda yaklaşık 348 milyon lira değerinde 130 eser kazandırdı.
     93 yaşında hayatını kaybeden Bolulu hayırsever iş adamı Baysal, yarın ölümünün 13. yıl dönümünde düzenlenecek törenle anılacak. Abant İzzet Baysal Üniversitesinden (AİBÜ) alınan bilgiye göre, İzzet Baysal Vakfı Boluya 47 ilk ve orta öğrenim tesisi, 54 sağlık ve sosyal hizmet tesisi, 29 üniversite binası ve donanımı olmak üzere, 130 tesise 347 milyon 608 bin 197 lira harcandı.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzzet Baysalın Bolunun her şeyi olduğunu belirterek, İli ile bu kadar özdeşleşen başka bir isim var mı, bilemiyorum dedi.
     İzzet Baysal, müthiş bir insandı ve arkasında bırakmış olduğu vakıf onun adına yatırımlarına devam ediyor diyen Özçimen, şöyle konuştu:
     Rahmetlinin ölümü ile hizmetler durmuyor, biz nerede yorulsak, nerede daralsak yanımızda böyle bir vakfın olduğunu bilmek, bir yönetici için çok rahatlatıcı bir imkan. Ben çok bunalmadan kimseden bir şey istemem ama bu vakfın varlığını bilmek bile büyük bir rahatlık. Boluyu idare ederken, yönetirken onlardan çok büyük güç aldığımı rahatlıkla ifade edebilirim.
     Vakıf başkanına, mütevelli heyetine, yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.
    
     -Vermenin almaktan daha üstün olduğunu yaşayarak göstermiş bir insandır-
    
     Özçimen, iş adamlarının yaptıkları hayırlarla İzzet Baysalı onurlandırdıklarını ifade ederek, eserlere İzzet Baysalın adını verdiklerini söyledi.
     İzzet Baysalın eserleriyle herkese nasıl bir insan olunması gerektiğini gösterdiğini anlatan Özçimen, sözlerini şöyle tamamladı:
     İzzet Baysal, yaşatmanın yaşamaktan, vermenin de almaktan daha üstün olduğunu yaşayarak göstermiş bir insandır. İzzet Baysalı Anma Günlerinde Boluda hayırseverliği ile öne çıkmış iş adamlarına İzzet Baysal ödülleri veriliyor. Bu ilde zorlandığım olaylardan biri hayırseverlerimize ödül vermektir çünkü hangisini ayırt edeceğimizi, kırmadan ödül seçebileceğimizi bilemiyoruz. Hepsi hayırda yarışıyor.
     İzzet Baysal, bir de böyle bir domino etkisi yapmış. Yani 350 milyon lira hayır işi bu şekilde yapılmış. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Bolu hayırseverlerle dolu. Rahmetli Baysala da yüce Allahtan rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzzet Baysalın ölümünün 13. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER