Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun yıl dönümü

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun yıl dönümü -Ekonomi Bakanı Çağlayan: Silahlı kuvvetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak devletimizin temel yapı taşlarından birisi haline gelen jandarma teşkilatımız sadece ülkemizde değil


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Silahlı kuvvetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak devletimizin temel yapı taşlarından birisi haline gelen jandarma teşkilatımız sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil uluslararası alanda da saygın bir konuma gelmiştir dedi.
     Bakan Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Saltla Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutlamak için Mersin Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bedri Dursunu ziyaret etti.
     Çağlayan, İl Jandarma Alay Komutanlığı şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, başarılarla dolu köklü bir geçmişe sahip olan jandarma teşkilatının 173 yıldır görevini fedakarca yerine getirdiğini söyledi.
     Türkiyenin yüz ölçümünün yüzde 80inden fazlasını kapsayan alanda görev yapan jandarma teşkilatının teknolojik gelişmeler doğrultusunda her geçen gün kendisini yenileyerek gücünü ve hareket yeteneğini artırdığını ifade eden Çağlayan, Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğiyle kamu nizamının sağlanması yönündeki hizmetlerini takip ettiğimiz jandarma 1,5 asrı aşkın süredir verdiği hizmetlerle milletimiz için adeta güven abidesi olmuştur. Silahlı kuvvetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak devletimizin temel yapı taşlarından birisi haline gelen jandarma teşkilatımız sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil uluslararası alanda da saygın bir konuma gelmiştir diye konuştu.
     Çağlayan, vatandaşların güvenliğinin tesis edilmesi noktasında ve görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçikleri rahmetle, gazileri minnetle andıklarını belirtti.
     Vali Güzeloğlu da jandarma teşkilatının sorumluluk sınırları içerisinde vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması adına üstün fedakarlıklarla görev yaptığını belirtti.
     Jandarma teşkilatının altyapı ve gelişmiş teknolojik imkanlarla birlikte suçlarla mücadele eden, başarılarıyla uluslararası alanda da öne çıkan büyük bir camia olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Güvenliğin tesis ve temin edilmesinde, huzurun sağlanmasında jandarma teşkilatımızın büyük emeği vardır. Ülkemiz her alanda istikrarlı, sürekli ve sağlıklı bir büyümeyle güçlenme sürecindedir. Jandarma teşkilatımız da bu gelişmeden doğrudan ve olumlu etkilenerek hem bilim ve teknolojiyi giderek daha çok kullanan hem de uluslararası suçlarla mücadelede başarılı çalışmalarıyla öne çıkan bir kurumumuzdur. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayanın talimatları doğrultusunda küresel ölçekte iddialı bir dünya kenti olma noktasında Mersin, sahip olduğu güvenlik standartlarının üzerine çıkmıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüz ile İl Jandarma Alay Komutanlığımızın çalışmaları daha da güçlenerek, vatandaşlarımızın beklediği ve hak ettiği güvenlik hizmetlerinin en üst ölçekte sunulmasıyla daha da zenginleşerek devam edecektir. Amacımız insana dayalı, insan odaklı hizmet ve yönetim anlayışının, devlet kavramının vazgeçilmez hedefi olan güvenlik başta olmak üzere tüm önceliklerin en üst düzeyde gerçekleştirilmesidir.
     Jandarma Komutanı Dursun da teşkilatın önemine değinerek, jandarmanın elde ettiği başarıları anlattı.
     Konuşmaların ardından kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen eğitim, atış ve spor yarışmalarında dereceye giren teşkilat mensupları ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
     Bakan Çağlayan, ziyaretin ardından Hastane Caddesindeki giyim mağazasının açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Süleyman Tıraş / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER