Japon öğrenciler Safranboluda

Japon öğrenciler Safranboluda -Japonyanın Tokyo kentindeki Kanagawa Gakuen Lisesinin öğrencileri, UNESCOnun Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolu ilçesini ziyaret etti


KARABÜK (A.A) - Japonyanın Tokyo kentinde bulunan Kanagawa Gakuen Lisesinin öğrencileri UNESCOnun Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolu ilçesini ziyaret etti.
     Okullarında yapılan bir ankette Türkiyeyi gezmek istediklerini belirten yaklaşık 80 öğrenci, İstanbul, Ankara ve Kapodokyanın ardından Safranbolunun tarihi ve turistik yerlerini gezmek için ilçeye geldi.
     Öğrenciler, Safranbolu Belediyesine ait Kültür Merkezinde Kaymakam Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Müftü İlyas Yılmaztürkten ilçenin tarihi hakkında bilgi aldı.
     Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ile tanışan misafir öğrenciler, iki gün boyunca akranlarının evlerinde konaklayacak.
     Japon öğrenciler için halk oyunları gösterisi yapılacak, Türk ve Japon şarkları seslendirilecek ve kültürlerin tanıtılması için çeşitli programlar düzenlenecek.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Japon öğrenciler Safranboluda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER