Kabalar köyünde kilim dokuma kursu açıldı

Kabalar köyünde kilim dokuma kursu açıldı -İnebolu Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kabalar ilkokulunda kilim dokuma kursu açıldı


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kilim dokuma kursu açıldı.
     Kabalar köyü ilkokulunda düzenlenen kursun açılışına Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Kabataş, Halk Eğitim Müdürü Hakan Civelekoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, meclis üyesi, idareci ve öğretmenler katıldı.
     Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan ve Kabalar İlkokulu Müdürü Şerafettin Özaydın ve öğretmenlerinin köyde bulunan kilim dokuma tezgahlarını toplayarak okul bünyesine kazandırmalarıyla açılan kursa ilk etapta 13 kadın kursiyer katıldı.
     Kaymakam Görgülüarslan, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bu kursla vatandaşlarımızın daha donanımlı, kendilerine yeter, mümkünse de üreten insanlar haline getirilmesi için eğitim camiası ve kurs idarecilerimizle müşterek açmış olduğumuz bu kursu beraber faaliyete geçiriyoruz. Ümit ediyorum başta kursiyerlerimiz olmak üzere bu işe gönül vermiş herkese hayırlı olur dedi.
     Kursiyerlere yine aynı köyden olan ve bu işi 45 yıldır yapan usta öğretici Feride Kalmuroğlu eğitim verecek. Kalmuroğlu, Ben kilim dokumayı 10 yaşımda annemden öğrendim 45 yıldır da kilim dokuma işini severek yapıyorum. Köyümüzde zaten iş yok, köydeki erkeklerimiz inşaata gidiyor kıt kanat geçiniyoruz. Okulumuzun müdürü tarafından bana bu işi başkalarına öğretmem için teklif geldi. Ben de severek kabul ettim diye konuştu.
     Yaklaşık 3 ay sürecek kursta yöresel çul kilim, önlük ve buzdolabı örtüleri dokunacak. Kurs sonunda kursiyerlerin dokudukları ürünlerin tanıtımı ise Ankarada Kastamonu Günleri fuarında yapılacak.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kabalar köyünde kilim dokuma kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER