Kadın çiftçiler yarıştı

Kadın çiftçiler yarıştı -Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasının İç Anadolu finalinde birinciliği Eskişehirden Reyhan Gümüş kazandı


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasının İç Anadolu finali, 9 kadın çiftçinin rekabetine sahne oldu.
     Asrın Park Otelde düzenlenen yarışma öncesi konuşan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, kadın çiftçilerin desteğini önemsediklerini, bundan sonraki çalışmalarda da bu desteği beklediklerini söyledi.
     Ankaranın yanı sıra Afyon, Aksaray, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir il birincilerinin katıldığı yarışmada, kadın çiftçilere hayvan sağlığı ve zirai konularda 15 soru yöneltildi.
     Sorulara en çok doğru cevap veren Eskişehirden Reyhan Gümüş birinci, Afyondan Hilal Özkan ikinci ve Nevşehirden katılan Melek Ceylan ise üçüncü oldu.
     Dereceye giren kadın çiftçilere ödülleri Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel tarafından verildi.
     Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, ilk 3e giren yarışmacılara çeyrek altın hediye etti.
     Kadın çiftçilere uygulanan eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın Türkiye finali, Balıkesirde yapılacak.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz - Ayşenur Sağlam
     Yayıncı : Necati Keleş
<< Önceki Haber Kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER