Büyükşehirden kısa kısa...

Büyükşehirden kısa kısa... -Engelliler meslek sahibi olacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarına kayıtların başladığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Engelli vatandaşların toplum hayatında daha fazla yer almaları için düzenlenen uygulama ile istihdamdan pay alabilmelerinin sağlanacağı kaydedildi.
     Açıklamada, projenin amacının engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek, olduğu belirtilerek, bağımsızlaşmalarına destek olmak ve üretime katkıda bulunmalarının sağlanacağı ifade edildi.
     Meslek edindirme kurs kayıtlarının, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi, Hüseyin Rahmi Sokak, Numara 19 adresinde alınmaya devam edeceği belirtildi.
    
     -Arifiye açılışlara hazırlanıyor
    
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin metrekare alan üzerinde yapılan çalışmayla kazandırılan Arifiye ilçe meydanı ve Arifiye Belediyesi tarafından inşa edilen Kültür Merkezinin açılacağı bildirildi.
     Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakulukçu, Kültür Merkezinde sinema ve tiyatro salonlarının yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının da (SAMEK) hizmet vereceğini vurgulanarak, nikah salonunun bulunduğu merkezin açılışının mayıs ayının ortalarında yapılacağını kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar da 5 bin metrekare alan üzerinde yapılan çalışmayla meydan zeminini yenilediklerini belirterek, şu ifadelere yer verildi:
     "Modern oturma grupları kurarak aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca bir de havuzun bulunduğu ilçe meydanımızın açılışını Arifiye Kültür Merkezi ile birlikte yapacağız."
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehirden kısa kısa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER