Kadın muhtarlar, Ankara Valisi Yükseli ziyaret

Kadın muhtarlar, Ankara Valisi Yükseli ziyaret etti


ANKARA (A.A) - Başkentte görev yapan 35 kadın muhtar, Ankara Valisi Alaaddin Yükseli ziyaret etti.
     Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Yüksel, kabulde, devletin temel taşlarının muhtarlar olduğunu belirtti.
     Kamu yönetiminde görev alanların, dünya gerçeklerinden asla uzak kalmaması, aklın icaplarını her zaman kullanması ve halkın ihtiyaçlarını doğru belirlemesi gerektiğini ifade eden Yüksel, bu bağlamda muhtarların görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini bildirdi.
     Çağdaş kamu yönetimlerinde, tüm dünyada daha özerk, daha yerel, kendisine güvenen ve yetebilen, problemlerini mahallinde çözen anlayışların konuşulduğunu vurgulayan Yüksel, yerel yönetimlerin açıklık, katılımcılık, hesap verilebilirlik ve insan haklarına saygılı, etkili ve verimli hizmet başlıklarını önlerine koyması gerektiğine işaret etti.
     Yüksel, Katılımcılığı ifade eden en önemli müessese muhtarlıklardır. Bugün Türkiyede mahalle muhtarlarımızın hukuki durumlarının 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu çerçevesinde, geç kalınmadan tanımlanmasının yararlı olacağını değerlendiriyorum ifadelerini kullandı.
     Muhtarların sorunlarını bildiğini ve yakından takip ettiğini belirten Yüksel, şunları kaydetti:
     Devletin milletiyle buluşma yerleri muhtarlıklarımızdır. Üstün görev ve sorumluluk anlayışıyla,hizmetlerini büyük fedakarlıkla yerine getiren muhtarlarımız, mahallelerde gözümüz, kulağımız ve kolumuzdur. Kamu hizmetlerinin geliştirilmesi ve kalkınmamızın hızlı sağlanmasında mahalli duygu, görüş ve yararları temsil eden muhtarlarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımızın her kademesinde koordinasyon sağlanması önemlidir. Muhtarlarımızla işbirliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam ederek, devlet millet buluşmasının daha sağlıklı gerçekleşmesini sağlayacağız.
     Muhtarlar, görüşmede Yüksele, özellikle kadın muhtarların sıkıntılarını aktardı. Muhtarlık kurumunun gelecek dönemlerde daha fazla yetkilendirilmesi konusundaki önerilerini de paylaşan muhtarlar, Yükselin güçlerinin daha da sağlamlaştırılması konusunda kendilerine büyük güven verdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Esra Altınmakas
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Kadın muhtarlar, Ankara Valisi Yükseli ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER