Kadına şiddet, Alo Fetva hattında ilk

Kadına şiddet, Alo Fetva hattında ilk sırada -Sivas Müftülüğü bünyesindeki fetva hattına başvuranların yaklaşık yüzde 70ini kadınların oluşturduğu, başvuru nedenleri arasında şiddet, dayak ve hakaretin ilk sırada yer aldığı bil


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Sivas Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu bünyesindeki Alo Fetva hattına başvuranların yaklaşık yüzde 70ini kadınların oluşturduğu, başvuru nedenleri arasında şiddet, dayak ve hakaretin ilk sırada yer aldığı bildirildi.
     Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alo Fetva hattı ile kadın ve erkek vaizlerin vatandaşların her türlü sorusuna yanıt vermeye çalıştığını söyledi.
     Ailelerin fetva hattının yanı sıra müftülüğe gelerek de destek talep edebildiğini vurgulayan Şahin, çocuklarıyla gelen aileler için müftülük binasında mini de olsa bir çocuk oyun mekanı oluşturduklarını belirtti.
     Fetva hattında görevli vaizlerin akşam saat 22.00ye kadar telefonlara cevap verdiğini, kendisinin de talep eden ailelerle görüştüğünü anlatan Şahin, Aileler evlerindeki sorunları bizimle rahat paylaşıyorlar. Alo Fetva hattındaki görevlilerimiz gerekirse saatlerce onları dinliyor. Ben de bir kişiyi 1,5 saat dinlediğimi bilirim diye konuştu.
     Şahin, Alo Fetva hattına başvuranların yaklaşık yüzde 70ini kadınların oluşturduğunu ve büyük çoğunluğunun evli olduğunu belirtti. Başvuruların ilk sırasında eşinden şiddet gören kadınların yer aldığını anlatan Şahin, kadınların şikayetleri arasında dayak, hakaret, eşinin eviyle ve kendisiyle ilgilenmemesinin de bulunduğunu kaydetti.
     Ekonomik sorunların şiddetin başlıca nedeni olduğuna dikkati çeken Şahin, yemeği beğenmeme, evde eşini bulamama, kadının fazla istekte bulunması gibi nedenlerin de kadına yönelik şiddete yol açtığını bildirdi. Şahin, şiddete maruz kalan kadınların istemeleri durumunda eşlerine ulaşıp görüşmeye ve sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.
     Müftü Şahin, erkeklerin de kendilerinden uzak durma, evin bakımını ihmal etme, cinsellikte sorun çıkarma, iyilikleri inkar etme ve çocukları ihmal etme nedeniyle fetva hattına şikayetlerde bulunduklarını kaydetti.
    
     -Örnek alacağımız en büyük şahsiyet Hz. Muhammeddir-
    
     Müftü Şahin, şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bizim erkeğimiz maalesef kaba kuvveti ön planda tutuyor. Ben diyor, ailede ben yok, biz var. Ailede benim kelimesi hiçbir zaman tutarlı değildir. Erkek, şunu iyi bilmeli. Bu hanım benim hayat arkadaşım, aynı zamanda din kardeşim. Dolayısıyla şiddet uygulanması son derece yanlış. Hangi problem olursa olsun İslam hukukunda şiddetin yeri yoktur. Peygamberimiz hayatında hiçbir hanımına bir fiske vurmamıştır. Hanımların istekleri karşısında son derece olumlu yaklaşım göstermiştir. Onun için bizim örnek alacağımız en büyük şahsiyet Hz. Muhammeddir.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kadına şiddet, Alo Fetva hattında ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER