Kadına yönelik şiddete danslı protesto

Kadına yönelik şiddete danslı protesto -Çanakkalede bir parkta toplanan kadınlar, müzik eşliğinde dans edip kadına şiddete tepki gösterdi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede bir parkta toplanan kadınlar, müzik eşliğinde dans edip, kadına şiddete tepki gösterdi.
     Öğle saatlerinde kordon boyunda bulunan Morabbin Parkına gelen kadınlar hazırlıklarını tamamlayıp dans saatinin gelmesini bekledi. Kadına yönelik şiddete tepki amacıyla tüm dünyada aynı saatte yapılacağı belirtilen organizasyon kapsamında yaklaşık 300 kadın, müzik eşliğinde dans etti.
     Dans eğitmeni Güzin Lülecinin koreografi gösterisiyle gerçekleştirilen protestoya çok sayıda kadın katıldı.
     Gösteriye katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ülkede kadına şiddetin son bulması dileğinde olduklarını söyledi.
     Çanakkaleli kadınların da tüm dünyada olduğu gibi Çanakkalede de kadına şiddete tepki göstermek için bir araya geldiğini belirten Gökhan, Burada kadına yapılan her türlü şiddet protesto ediliyor. Tabii bunu çok farklı olarak pozitif bir duyguyla dans ederek yapıyorlar. Dans çok önemli bir figür bu konuda. Ben kadınların sürekli olarak esenlik içinde yaşamasını gerektiğini vurgulamışımdır. Tabii Çanakkalede kadına şiddetin olmamış olmasını diliyorum, eğer böyle eylemler eğilimler varsa da bunların bir an önce sona ermesini diliyorum dedi.
     Danslı protesto gösterisine başkan Gökhanın eşi Hale Gökhan da katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete danslı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER