Kadına yönelik şiddete danslı protesto

Kadına yönelik şiddete danslı protesto -Bir Milyar Kadın Dans Ediyor adlı kampanya kapsamında Yalovada kadınlar dans ederek kadına şiddete tepki gösterdi


YALOVA (A.A) - Bir Milyar Kadın Dans Ediyor adlı kampanya kapsamında Yalovada kadınlar, müzik eşliğinde dans ederek kadına şiddete tepki gösterdi.
     Yalova Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte yaklaşık 300 kadın, çeşitli müzikler eşliğinde dans etti. Avukat İrem Tünay, Özlem Morgül ve Emel Hasbulatın organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe, Yalova Belediyesi Karanfil Evi üyesi kadınlar da destek verdi.
     Her yaştan kişinin katıldığı etkinlik Kafkas müziği eşliğinde başladı. Etkinlikte daha sonra kadınlar yerli ve yabancı müzikler dans ederek kadına şiddete dikkat çekti.
     Konuyla ilgili bilgi veren organizatörlerden Emel Hasbulat, Bu etkinlik zaten dünya çapında gerçekleşen bir etkinlikti. Dünyada 1 milyar kadının dans etmesine biz de Yalovalı kadınlar olarak destek verdik. Etkinliğe Kafkas yöresi ile başladık diğer yörelerle devam ettik. Buradaki amaç kadına yönelik şiddette dikkat çekmek dedi.
     Yaklaşık bir saat süren etkinlik, Atatürk Anıtına çiçek bırakılmasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete danslı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER