Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Özbudak: -Kadına yönelik şiddet, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak, yüzümüze adeta bir çığlık gibi çarpmaktadır


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Sibel Özbudak, Kadına yönelik şiddet, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak, yüzümüze adeta bir çığlık gibi çarpmaktadır dedi.
     Özbudak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, Kadın Hukuku Komisyonu üyesi avukatlarla, Bursa Adalet Sarayında düzenlediği basın toplantısında, hiçbir sınır tanımayan kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olarak varlığını sürdürdüğünü ifade etti.
     İç hukuk kurallarının ve uluslararası mevzuat düzenlemelerinin, şiddetle mücadeleyi istenilen seviyeye ulaştıramadığını öne süren Özbudak, Bu bağlamda, iç hukukumuzun, evrensel sözleşmelere uygun hale getirilmesi gerekliliğini, öncelikle vurgulamak isteriz. Kadına yönelik şiddet, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak, yüzümüze adeta bir çığlık gibi çarpmaktadır diye konuştu.
     Özbudak, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile şiddet gören kadınlara koruma kararı verilebilmesinin mümkün hale geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu gelişmeye rağmen, uygulamada henüz birlik sağlanamamıştır. Kanunun kabulünü izleyen nisan ayında kadın cinayetleri oranının hızla artmıştır. Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları, kadınların öldürülmesiyle hükümsüz kalmaktadır. Önerimiz, kolluk güçlerinin koruma kararlarına dair işlemleri üzerindeki denetiminin etkin hale getirilmesi, halen hayata geçirilememiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin ivedilikle sisteme dahil edilmesi ve bu merkezlerin diğer birimlerle sistemli bir şekilde çalışmasının bir an önce sağlanmasıdır. Bu bağlamda, kadın sığınma evlerinin nicelik ve niteliklerinin arttırılması gerekliliğini de vurgulamak isteriz.
     Özbudak, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ısrarla devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER