Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü


ERZURUM (A.A) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.
     Aydın, mesajında, toplumda şiddet yaygınsa, o toplumun bireylerinin büyük bölümünün beden ve ruh sağlıklarının bozuk olduğunu belirterek, bu nedenle kadına yönelik şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.
     Beden ve ruh sağlığı bozuk toplumlarda cinayetlerin ve cinnetlerin artığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:
     Toplumumuzun yapı taşı olan ailenin sağlıklı olması için kadının sağlıklı olması gerekmektedir. Yani sağlıklı kadın, sağlıklı çocuk, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum demektir. Kadına yönelik şiddette dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise çocukların durumudur. Aile içinde kadına yönelik şiddetle çocuklara yönelik şiddet arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Yani bir evde aile içi şiddet varsa, o evde yüksek ihtimalle çocuklar da şiddet görmektedir.
     Çocukların aile içindeki şiddetten doğrudan etkilendiğini ifade eden Aydın, şiddet ortamında büyüyen çocukların kendilerine bakıp, özen gösteren kişilere, yani annelerine, kardeşlerine duygusal olarak bağlanmakta zorluk çektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER