Kadınlar Günü, kına gecesiyle kutlanacak

Kadınlar Günü, kına gecesiyle kutlanacak


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Dünya Kadınlar Gününü çeşitli ülkelerin geleneksel düğün geceleri ve kına yakma merasimlerini canlandırarak kutlayacak.
     Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, programla ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl Çorumda Kadınlar Gününü farklı bir etkinlikle kutlamak istediklerini belirtti.
     Anadolu ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bugün de yaşanan geleneksel düğün merasimlerini ve kına gecelerini canlandırmalı olarak Çorumlu kadınlara seyir imkanı tanıyacaklarını ifade eden Hakyemez, Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek programla Anadolunun çeşitli yöreleri ile İran, Irak, Suriye, Tayvan, Pakistan ve Filipinlerdeki düğün gelenekleri ve kına geceleri canlandırılacak. Hitit Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Bestekarlar Konserinin de yer alacağı programda Çorumlu kadın şairlerden Gülser Kırış da kitaplarını kadın mahkumlar yararına imzalayacak dedi.
     Hakyemez, programın 5 Mart Salı günü saat 13.30da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Kadınlar Günü, kına gecesiyle kutlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER