Kadınlar mağdur olmasın diye temizlik şirketi

Kadınlar mağdur olmasın diye temizlik şirketi kurdu -Kırıkkalede bir kadın aldığı girişimcilik kredisi ile kurduğu temizlik şirketinde maddi durumu yetersiz ve eşinden boşanmış yaklaşık 35 kadını istihdam ediyor İş yeri sahibi Yağlı:


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede bir kadın aldığı girişimcilik kredisi ile kurduğu temizlik şirketinde maddi durumu yetersiz ve eşinden boşanmış yaklaşık 35 kadını istihdam ediyor.
     İş yeri sahibi Nurcan Yağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetin ve yoksulluğun olduğu evlerde mutluluğun olamayacağını belirterek, kadınların daha mutlu ve huzurlu olmasının tek arzusu ve hedefi olduğunu söyledi.
     Türkiyede her gün yüzlerce kadının eşinden şiddet gördüğünü yada çeşitli sebeplerden dolayı darp edildiğini ifade eden Yağlı, şunları söyledi:
     Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında, gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde Türk kadının büyük katkısı vardır. Devletimizin desteği ile Türkiyenin yanı sıra Kırıkkalede de kadın girişimci sayısı hızla artmaktadır. Bu bağlamda aldığım girişimcilik kredisi ile kurduğum temizlik şirketinde, eşinden boşanmış yada şiddet gören kadınları bir araya getirerek, onların neleri başarabileceklerini anlattık ve şuanda 35 kadın ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Onların mutluluğu bana heyecan veriyor. İş yerimin kurulmasında emeği geçenlere binlerce defa teşekkür etsek azdır, diye düşünüyorum. Şiddetin ve yoksulluğun olduğu yerde mutluluk olmaz. Kadınlarımızın mutlu ve huzurlu olmaları, ev ekonomilerine katkı sağlamaları ve çocuklarına iyi bir gelecek bırakmaları için çalışacağız.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine kadınlara verdiği cesaretten dolayı teşekkür eden Yağlı, kadınlara verilecek destek ile ailelerin daha mutlu bir gelecek inşa etmelerinin sağlanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kadınlar mağdur olmasın diye temizlik şirketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER