Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü -CHP İl Kadın Kolları üyesi bir grup Atatürk Anıtına çelenk sundu


EDİRNE (A.A) - CHP İl Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümünde Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıl dönümü dolayısıyla Edirnede Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP Edirne İl Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadınları Edirne Şubesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk sundu.
     CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMMde 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiğini söyledi.
     Kadına hakların verilmesinin ardından 78 yıllık süreçte bugün gelinen noktanın iç açıcı olmadığını iddia eden Gegeoğlu, Eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında yani hayatın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz dedi.
     Töreninin ardından Talatpaşa Asfaltındaki Zübeyde Hanım Heykeline yürüyen kadınlar, buraya çiçek bırakmalarının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER