Kadınlara traktör kullanmayı öğreten Bandırmanın ilk

Kadınlara traktör kullanmayı öğreten Bandırmanın ilk iş kadını -Bandırma Ticaret Odasına seçimle gelen ilk kadın üye ve ilçenin ilk iş kadını olan Olcay Bereket, belde ve köylerde kadınlara traktör kullanmayı öğretti, bölgenin gelişmesind


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odasına seçimle gelen ilk kadın üye ve ilçenin ilk iş kadını olan Olcay Bereket, belde ve köylerde kadınlara traktör öğretti, bölgenin gelişmesinde önemli rol üstlendi.
     Bereket, Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine verdiği konferansta, iş yaşamındaki birikim ve deneyimlerini paylaştı.
     Bandırma Ticaret Odasına seçimle gelen ilk kadın üye olduğunu belirten Bereket, 1950lerin, ülke ekonomisinin canlandığı yıllar olduğunu, bunun faydasını gördüğünü söyledi.
     O yıllarda babasının, kardeşlerinden ayrılarak, şimdi de faaliyetlerine devam eden firmayı kurduğunu dile getiren Bereket, Otomobil, traktör, kamyon, lastik, deniz motorlarının yanı sıra çeşitli yedek parçalar ve teknik hırdavat satışlarıyla genç firmamız büyüyüp, gelişti dedi.
     Bereket, o dönemlerde ticaret yaşamına ilgi duymaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:
     Kız Sanat Enstitüsü mezunu olmama karşın ilgi alanım, yavaş yavaş ticarete odaklanmaya başladı. Buna paralel şekilde part time olarak mağazada çalışmaya başladım. Bir yandan da civar köylerde satışını yaptığımız traktörleri tanıtırken, kadınlara traktör kullanmayı öğrettim. Bandırmada ilk kez bisiklet, traktör ve otomobil kullanan genç kız benim. Özellikle traktör kullanmayı bilmem, belde ve köylerdeki kadınların da öğrenmesini sağladı.
     Babasının 1971de vefat etmesinden sonra erkek kardeşlerinin olmaması ve üç kız kardeşinin de Bandırma dışında bulunması nedeniyle işin başına kendisinin geçtiğini anlatan Bereket, Bandırmanın gelişmesine ve ekonomisine 91 yıl hizmet vermiş, başarılı bir iş yerini, benim için onur kırıcı olacaktı. Firmanın sürmesi için sorumluluğu hemen üstlenerek, bugünlere gelmesini sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum diye konuştu.
     Bereket, ilçede çeşitli kurslar açarak kadınların istihdamına destek olduklarını belirterek, yeni projeler ve paneller gerçekleştirerek, kadınların eğitimi için mücadele verdiklerini söyledi.
     Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Olcay Berekete, konferansın sonunda, Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Aybeniz Akdeniz Ar, çiçek vererek, teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kadınlara traktör kullanmayı öğreten Bandırmanın ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER