Kadınlardan iş garantili kurslara yoğun ilgi

Kadınlardan iş garantili kurslara yoğun ilgi -Kırşehirde, kadına pozitif ayrımcılık anlayışıyla açılan kurslara katılan kadınlar, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla yeni meslekler öğreniyor


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehirde, kadına pozitif ayrımcılık ilkesiyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince açılan iş garantili kurslara katılan 75 kadın, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla yeni meslekler öğreniyor.
     Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Faruk Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasaya da giren kadına pozitif ayırımcılık anlayışı çerçevesinde, kadınların iş hayatına girmesi için çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.
     Bu kapsamda Kırşehirde kadınları iş ve meslek sahibi yapmak istediklerini vurgulayan Akyol, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliğine giderek, kadınlara yönelik Cilt Bakımı ve Temel Makyaj Kursu, Vücut Bakımı Kursu ve Aşçı Yardımcılığı Kursu açtıklarını dile getirdi.
     Akyol, kadınlarımıza yönelik toplam 75 kişilik kurs açtıklarını dile getirerek, Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, onların iş hayatına daha fazla katılmalarını arzu ediyoruz. İç Anadolu Bölgesindeki bir il olarak, kadınlarımızı istihdamda biraz daha ön plana çıkarmak istiyoruz. Kadınlar, hem işveren olarak daha çok ön plana çıksınlar hem de istihdam olarak iş piyasasında daha çok yer alsınlar istiyoruz dedi.
    
     -İş yeri açmak isteyenlere destek verilecek
    
     Kursların sonunda, 75 kadının yüzde 20sine 3 aydan az olmamak üzere iş garantisi sağlanacağını anlatan Akyol, iş yeri açmak isteyenlere de her türlü desteğin sağlanacağını bildirdi.
     Akyol, kurslarımızın 83 ile 154 gün arasında değiştiğini anlatarak, 3 aydan az olmamak üzere en az kurs süresi kadar istihdam edilecekler. Esnaf Odasının katkısıyla bir iş yerinden taahhütname aldık. İşveren, çalıştırdığı kadınların çalışmalarını beğenirse devam ettirecek. Kursiyerlerimiz, iş yeri açmak istiyorlarsa, burada aldıkları kurs, ustalık ve kalfalık belgesi almalarında temel oluşturacak şeklinde konuştu.
     Daha önce, kadınların da ilgi gösterdiği girişimcilik kursu açtıklarını belirten Akyol, kursu bitiren ve KOSGEB desteği de alan kadınların, eczane, kuaför salonu ve pastane açarak başarılı bir şekilde iş hayatına atıldıklarını bildirdi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kadınlardan iş garantili kurslara yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER