Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Çoban, birer mesaj yayımladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadir Gecesi dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
     Balkanlıoğlu, mesajında, Kadir Gecesinin tüm vatandaşlara ve İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
     Birlik ve beraberliklerin pekişmesine vesile olan ramazan ayında Kadir Gecesine ulaşmanın huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirten Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Bin aydan daha hayırlı olan, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı ramazan ayının son günlerini yaşamaktayız. Manevi güzelliklerin artması için bu kutlu geceyi iyi değerlendirmeliyiz. Tüm İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliği ile bütün insanlığın huzur ve barış içinde yaşaması için dua etmeliyiz. Af, bereket ve merhametin bol olduğu mübarek Kadir Gecesinin Afyonkarahisarlı hemşehrilerime, aziz milletimize ve tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.
    
     -Kuran-ı Kerim, insanlığa kurtuluş yolunu gösterir-
    
     Çoban da mesajında, Kadir Gecesinin Afyonkarahisara, Türkiyeye ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.
     Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsü yanında bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını vurgulayan Çoban, şunları kaydetti:
     Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gecelerin önemi büyüktür. Bu vesileyle hoşgörü ortamının kurulması, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin, Allah tarafından Sevgili Peygamberimize Oku emriyle vahiy edilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim. Kadir Gecesiyle bayram havasını da solumaya başladığımız şu günlerde, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz, İslam dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER