Kadirlide çiftçilere anız yangını uyarısı

Kadirlide çiftçilere anız yangını uyarısı


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide, son günlerde artan anız yangınlarına karşı çiftçiler uyarıldı.
     Kaymakam Necip Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde çiftçilerin mısır hasadının başlamasıyla birlikte anız yakmalarının, bir çevre felaketi olduğunu söyledi.
     Anız yakmanın topraktaki yararlı olan bütün bakteri ve mikro organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken Çakmak, şunları kaydetti:
     Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbon monoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözümdür. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çoktur. Ormanlarımızın da yangınlara karşı korunması gerektiğini unutmayalım. Gelecek nesillere iyi bir vatan bırakabilmek için anız ve orman yangınlarına karşı herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz.
     Kadirlide, son günlerde çiftçilerin, mısır hasadın ardından tarlalarını yeni ürünlere hazırlamak için yaktığı anızından çıkan duman ve küller şehri olumsuz etkiliyor.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide çiftçilere anız yangını uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER