Üniversite öğrencileri okul boyuyor

Üniversite öğrencileri okul boyuyor -Mersinde, MIP ve TİKAV işbirliğinde gerçekleştirilen Ortak Dilimiz Renkler projesi kapsamında üniversite öğrencileri, bir ilköğretim okulunu bakım ve onarımdan geçiriyor (Fotoğraflı-Görün


MERSİN (A.A) - Mersinde, çeşitli üniversitelerden gelen 53 öğrenci, bir ilköğretim okulunda bakım ve onarım çalışması yapıyor.
     Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) işbirliğinde gerçekleştirilen Ortak Dilimiz Renkler projesi çerçevesinde Akdeniz ilçesindeki Kazanlı İlköğretim Okulu, üniversite öğrencileri tarafından bakım ve onarımdan geçiriliyor.
     Çalışma kapsamında 1938de yapılan Kazanlı İlköğretim Okulunun 7 bin metrekare genişliğindeki bahçesi, iki katlı binası, iki katlı lojmanı, bahçe duvarı ile kapı ve pencereleri öğrenciler tarafından boyanıyor. Okulun eskiyen kapıları değiştiriliyor ve bazı sınıflara yeni bilgisayarlar konuluyor.
     Gönüllü MIP çalışanlarının da destek verdiği çalışmanın 9 Eylülde tamamlanması planlanıyor.
    
     -Okula 100 bin liranın üzerinde harcama yapıldı-
    
     Çalışmaları inceleyen TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, Mersin Valiliğinin önerisiyle belirlenen okulun, TİKAVdan burs alan öğrenciler tarafından bakım ve onarımdan geçirildiğini söyledi.
     Fırat Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesinden gelen 53 öğrencinin çalışmalara katıldığını anlatan Yılmaz, Proje ile hem çocukların güzel bir ortamda eğitim almaları hem de toplumsal uyum projesi çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaya katılan gençlere karşılıksız hizmet vermenin aşılanması amaçlanıyor dedi.
     Çalışmalar kapsamında okula 100 bin liranın üzerinde harcama yapıldığını vurgulayan Yılmaz, bunun da TİKAVın ana sponsoru olan Akfen Holding tarafından karşılandığını bildirdi.
     Yılmaz, çalışmanın tamamlanmasının ardından okulun, 10 Eylülde düzenlenecek törenle Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Tevfik Işık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri okul boyuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER