Kahtadan kısa kısa

Kahtadan kısa kısa -Çataltepe köyünde ev yangını


ADIYAMAN (A.A) - Kahtaya bağlı Çataltepe köyünde bir evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
     Edinilen bilgiye göre, köyde bulunan Ahmet Yamana ait evde, kimsenin bulunmadığı sırada yangın çıktı. Köy sakinlerinin de yardımı ile itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.
     Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangında, evde bulunan eşyalar zarar gördü, evin toprak bölümü ise kullanılamaz hale geldi.
    
     -Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılınç-
    
     Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Seviye Belirleme Sınavının (SBS) sonuçlarına göre, Kahta İlçesinde sınav başarısı 2011 yılına göre kitlesel başarıda 15 puanlık bir artış göstererek 301,325 puana yükseldi.
     Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
     2010 yılı SBS başarı puanımız 278,983 iken 2011 yılı SBS başarı puanımız 286,664a çıkmıştı. Ancak bu sene SBS başarı puanımızı, 2011 yılına göre kitlesel başarıda 15 puanlık bir artış göstererek, 301,325 puana yükselttik. Başarının yükselmesindeki en büyük etkenlerden birisinin eğitime göstermiş olduğu duyarlılık ve akademik başarıyı arttırmaya dönük yerel projelerin uygulanmasına vesile olan ve desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Metin Esenin katkıları oldu.
     Başarıyı yakalamamızın bir başka nedeni ise ilçemizdeki yönetici, öğretmen ve öğrencilerin aktif katılımlarıyla hayata geçirilen; Öğrencimiz Çaya Bekliyor, Kahta Kitap Okuma Yarışması, Hayatını Biliyorum Peygamberimi Seviyorum, Değerler Eğitimi, Kahta En Çevreci Okulunu Seçiyor, Öğretmenimi Dinliyorum, İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışmaları, Bilim Şenliğinde Buluşuyoruz projeleri ve periyodik olarak aylık yaptığımız deneme sınavlarıdır. Ayrıca öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmaların da büyük etkisi olmuştur. İlçe olarak bu başarıyı elde eden öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum.
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Kahtadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER