Kakava Şenlikleri UNESCO yolunda

Kakava Şenlikleri UNESCO yolunda -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Kakava Şenliklerimizin de UNESCOya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kakava Şenliklerimizin de UNESCOya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık dedi.
     Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şenliklerin UNESCOnun Dünya Kültür Mirasına girmesi için bakanlıkla çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Selimiye Camisi ve Külliyesi ile Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin UNESCOnun Kültür Mirası Listesinde olduğunu hatırlatan Sedefçi, Kakava Şenliklerimizinde UNESCOya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık. Bunu başarırsak kentimizde Selimiye ve Kırkpınardan sonra Kakava Şenlikleri de UNESCOda yer alacak. Bu da turizm açısından kentimize büyük katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Sedefçi, Edirnenin festival kenti olduğunu, bu yıl 6 festival düzenlediklerini belirterek, kente gelen turist sayısının her geçen gün arttığını anlattı.
    
     -e-belediyecilik hizmetleri-
    
     Edirne Belediyesinin Kent Bilgi Sistemine geçtiğini, vatandaşların her türlü bilgi ve işlemlerini internetten yapabileceğini söyledi.
     E-belediyecilik hizmetlerini geliştirdiklerini kaydeden Sedefçi, Artık vatandaşlarımız internet belediyeciliği uygulamasıyla tahahhuk, tahsilat ve borç bilgilerini öğrenebilir, kredi kartı ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Yıllara göre arsa, bina, rayiç bedellerini mahalle sokak adları ile arayıp öğrenebilirsiniz. Yakınlarınızın nikah tarihlerini takip edebilirsiniz şeklinde konuştu.
     Sedefçi, Acman Emirliği ile Edirne Belediyesinin kardeş kent olması için çalışmaların sona yaklaştığını, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akderenin 4 Aralıkta Acmana giderek kardeşlik anlaşmasının ön protokolünü imzalayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kakava Şenlikleri UNESCO yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER