Kalkınma Bakanı Yılmaz, Konyada

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Konyada -Yılmaz, Seydişehir ilçesine bağlı Ketenli beldesi ile Yaylacık ve Mesudiye köylerinde organik tarım yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu


KONYA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konyanın Seydişehir ilçesine bağlı Ketenli beldesi ile Yaylacık ve Mesudiye köylerinde organik tarım yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu.
     Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Konyada gerçekleştirilen 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı ve gala yemeğinin ardından Seydişehir ilçesine bağlı Ketenli beldesine geçti.
     Ketenli ile merkeze bağlı Yaylacık ve Mesudiye köylerinde, İl Özel İdaresinin desteğiyle başlatılan Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında başta çilek olmak üzere organik patates ve kiraz üretimi yapılan tarlalarda incelemelerde bulunan Yılmaz, gezi ve incelemeleri gazetecilere değerlendirdi.
     Dağlık olan bu bölgedeki insanların gelir düzeyinin geçmişte coğrafi şartlar nedeniyle düşük olduğunu söyleyen Yılmaz, buna karşın geçtiğimiz 3-5 yıllık süreç içinde bu bölgede çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade etti.
     Yılmaz, burada yapılan çalışmaların bir kırsal kalkınma programı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Buradaki suyu çok daha verimli kullanacak damlama sulama sistemleri kullanılmış. Buradaki başarılı sonuçları hep beraber gördük. Vatandaşlarımız burada tabiatın verdiği güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmeye başlamışlar. Tamamen doğal, hiçbir ilaç kullanılmadan meyveler üretiyorlar. Bunların başında çilek geliyor. Bir dönüm arazisi olan vatandaşımız bile burada 2,5-3 ton çilek üretebiliyor. Burada yapılan doğal tarım bölgedeki yaşam standardını da yükseltmiş, insanların refahını artırmış. Geçmişte bu bölgelerimizden çok göç oluyorken, insanlar geçim şartları nedeniyle buraları bırakıp gidiyorken, şimdi yavaş yavaş bölgedeki yerleşim birimlerinin nüfusunun arttığını görüyoruz. Bu programlar son derece önemli. Biz de Kalkınma Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak bu tür projelere destekler veriyoruz. İnşallah bu destekler, önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Esas olan burada pazarlanabilir, kaliteli üretim yapmak. Gözlemlediğim kadarıyla burada yaşayan vatandaşlar da bu çalışmaları sahiplenmişler. Bu da bu projenin başarısında önemli bir etken olmuş.
    
     -Hastane ek binasının temeli atıldı-
    
     Ardından Seydişehir ilçesine geçen Yılmaz, burada Seydişehir Devlet Hastanesi ek binasının açılış törenine katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Seydişehirin bugün insanlara hizmet edecek önemli bir tesise kavuşacağını bildirdi.
     Bu yatırım için Eti Alüminyum A.Şnin sahibi Cengiz ailesinin arsa tahsisi yaptığını anlatan Yılmaz, başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi olmak üzere bu yatırımda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Yılmaz, sağlığın insan hayatını birebir etkileyen bir alan olduğunu vurgulayarak, Geçen yıl itibariyle ortalama bir insanımızın hastaneye gidiş sayısı 8e çıktı. Gerçek rakamı bulmamız için 75 milyonu 8 ile çarpmamız lazım. Bu da büyük bir rakam. Çok şükür bugünleri gördü Türkiye. İnsanımız eskiden hastanelere bu kadar gitmiyordu, hastanelerde çile çekiyordu. Hastasına ilaç alamayan insanlardan tutun, hastasını hastaneden alamayan, kuyrukta bekleyen insanlara kadar çeşitli sıkıntılarla karşılaşan insanlara rastlamak mümkündü diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Yılmaz, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ile birlikte butona basarak Seydişehir Devlet Hastanesi ek binasının temeline ilk harcı attı.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER