Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde:

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde: "Terörün bir maliyeti var ki o konuyu ölçmek hiç mümkün değil, o da gönüllerde yarattığı tahribattır" -"Bingöl halkı zaten AK Partili, Bingöl halkı zaten başbakanımızı seviyor, bütün AK Parti politik


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Terörün bir maliyeti var ki o konuyu ölçmek hiç mümkün değil, o da gönüllerde yarattığı tahribattır" dedi.
     Bakan Yılmaz, Bingöldeki temasları kapsamında Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Kontrol Merkezini ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Keklikdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni hizmet binasının açılışını da yapan Bakan Yılmaz, daha sonra Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı.
     Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 30 yıldır bölge ve ülkede yaşanan bir çatışma olduğunu belirterek, bunun en büyük bedelini de bölgede yaşayan insanların çektiğini söyledi.
     "Terör hadisesi ülkeye bir kayıp getirdi" diyen bakan Yılmaz, terörün can ve mal kayıplarına yol açtığını vurguladı.
     Bakan Yılmaz, terörle mücadele kapsamında yapılan harcamaların doğrudan ve dolaylı maliyetleri olduğuna dikkati çekerek şöyle dedi:
     "Terör nedeniyle yaylaları kullanamayışımızın hayvancılığa ve tarıma verdiği zarar. Terör olduğu için bölgeye turistin, insanların gelmemesi...Terör bölgesi diye bir imaj oluştuğu için nitelikli elemanın gelmemesi, mühendisin, doktorun, öğretmenin, öğretim görevlisinin gelmemesi, özel sektörün gelip yatırım yapmaması...Bütün bunlar terörün dolaylı maliyetleridir. Bunların bir kısmının parasını hesap etmek bile çok zor. Biz yıllardır maalesef bu kayıpları yaşıyoruz. Fakat bunun ötesinde terörün bir maliyeti var ki o konuyu ölçmek hiç mümkün değil, o da gönüllerde yarattığı tahribattır."
    
     -Terör Türkiyenin en önemli ayak bağı oldu"-
    
     Bakan Yılmaz, terörün gönüllerde meydana getirdiği tahribatın insanların birbirlerine şüphe ile bakmasına, güvenin ortadan kaybolmasına, kardeşlik hukukunun zayıflamasına neden olduğunu kaydederek, ülke olarak yaşanan maliyetlere katlanmak zorunda olmadıklarını belirtti.
     "Enerjimizi çok daha verimli yerlere harcayacağımıza maalesef bu sorunla boğuşmak zorunda kaldık" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Terör Türkiyenin önemli ayak bağı oldu. Bir taraftan,Türkiye dünyadaki on büyük ekonomiye sahip ülkeden biri olsun diyoruz. İhracatı, milli geliri ve teknolojisi ile her bakımdan çok daha ileri bir ülke olsun diyoruz. İşte bunu istemeyenler, Türkiyenin güçlenmesini, büyümesini, dünyada çok daha etkin bir ülke olmasını istemeyenler ısrarla bu sorunun devam etmesini istiyorlar. İçeride siyasi rant elde etmek isteyenler de yine bu sorunun çözülmesinden çok hoşlanmıyorlar. Ama biz AK Parti olarak başından beri geçmişte yapılan yanlışları, eksiklikleri bir bir ortadan kaldırdık."
     Bakan Yılmaz, iktidarları döneminde yapılan hizmetlerin halka yeterince anlatılmadığını ifade ederek, partililerden halka giderek yapılan hizmetleri anlatmalarını istedi.
     Kardeşlik içinde birlik ve beraberlik için yapılamayacak şeyin olmadığına dikkati çeken Yılmaz, "Bingöl halkı zaten AK Partili, Bingöl halkı zaten başbakanımızı seviyor, bütün AK Parti politikalarını benimsiyor, biz bozmayalım yeter. Üstüne bir şey koymayı bırakın. Bunu yaptığımızda sonuç kendiliğinden ortaya çıkar" dedi.
    
     -"Kutlu Doğum Haftası"-
    
     Bakan Yılmaz, Kutlu Doğum Haftasına ilişkin, insanlığın, 14 asır önce ortaya konulan ahlaki değerlere muhtaç olduğunu belirtti.
     Peygamberin sadece Müslümanlar için değil, alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Efendimizi bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Onun ışığında, onun bize verdiği değerlerle bugünkü yüzyılda ona layık olmaya çalışmalıyız. 14 asır önce ortaya koyduğu duruş, ortaya koyduğu ahlak ilkeleri bugün hala insanlığın muhtaç olduğu ilkeler. Bizler sadece ismen değil onu örnek alarak hem kendimiz hem de insanlık için güzel şeyler ortaya koymalıyız. Bütün insanlığın buna ihtiyacı var."
    
     Muhabir: Adullah Çelik-Naim Boşkut/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER