Kalkınma Bakanı Yılmaz Muşta:

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muşta: -Türkiye ekonomisi iyi yolda, büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor


MUŞ (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisi iyi yolda, büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor dedi.
     Kentte temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, teravih namazının ardından Necmettin Dede Parkında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Yöresel şarkıcıların seslendirdiği türkülere eşlik eden Yılmaz, gazetecilerin, bir süre önce açıklanan ihracat rakamlarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.
     İhracat rakamlarının geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu anımsatan Yılmaz, geçen yıl 136 milyar dolar olan ihracatın, bu yıl 150 milyar dolara yükselmesinin beklendiğini söyledi.
     Yılmaz, dış ticaret açığının daraldığını ve ithalatın azaldığını bildirerek, ithalat ve ihracatta zaman zaman küçük dalgalanmalar olabileceğini fakat işlerin programlandığı gibi gittiğini ifade etti.
     İlk çeyrek rakamlarına göre yüzde 3ün üzerinde bir büyümenin söz konusu olduğunu anlatan Yılmaz, bu büyümenin ihracattaki artışa paralel bir büyüme olduğunu dile getirdi.
     Yılmaz, Suriye ve Avrupa ülkelerinde yaşanan sıkıntının ihracatı etkilediğine işaret ederek, her şeye rağmen Türkiyenin dünyaya açılımını sürdürdüğünü, Türk girişimcilerin pazarlarını çeşitlendirdiğini belirtti.
     Ekonominin geçmişe göre çok daha dayanıklı bir hal alacağına dikkati çeken Yılmaz, Türkiye ekonomisi iyi yolda, büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor diye konuştu.
    
     -Başbakan Erdoğanın Van kongresindeki konuşması-
    
     Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, partisinin Van kongresinde, BDPli belediyelerin çalışmadığını anlatırken Muş Belediyesini de örnek göstermesini hatırlatması üzerine Yılmaz, şöyle dedi:
     O gün Başbakanımızın genel konuşmasına bakarsanız, BDPli belediyelerin hizmetlere çok fazla önem vermediğini, bu yüzden temizlik gibi konularda geri kaldığını söylediğini görürsünüz. Ona örnek verirken Muşun da adı geçti ama bu bana göre o anda sehven söylendi. Orada Başbakanımızın vurguladığı, BDPli belediyelerin hizmete değil, başka konulara öncelik vermeleri, dolayısıyla kaliteli hizmet verememeleri, vatandaşın gündelik hayatını kolaylaştıracak işlere yönelmemeleri, başka konularla uğraştıklarıdır. Bugün Muşta geçtiğim sokaklar temizdi. Ben bir sıkıntı görmedim. İlçelerde, beldelerde sıkıntı varsa bilemem ama benim gördüğüm gayet temiz, düzgün bir Muş vardı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz Muşta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER