Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz: -"Çok şükür ülkemizin önemli projeler yapacak hem finansal hem de teknik kapasitesi var"


ORDU (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çok şükür ülkemizin önemli projeler yapacak hem finansal hem de teknik kapasitesi var" dedi.
     Orduya gelen Bakan Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.
     İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, havaalanlarının hem sosyal refah açısından hem de ekonomik kalkınma bakımından çok önemli olduğunu söyledi.
     Ulaşım alanında yaşanan gelişmelerin yatırımları da beraberinde getirdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Hep söylüyoruz, nitelikli insanları yerinde tutabilirsek kalkınırız. Peki sermaye bir yere giderken nerelere bakıyor, şehirleşmeye, üniversiteye ve ulaşım imkanlarına özellikle bakıyor. Dolayısıyla bu tür yatırımlar sadece insanlar rahat etsin anlamında yapılan yatırımlar değil. Aynı zamanda buraya daha nitelikli insanları çekmek, turizm faaliyetlerini destelemek için yapılan yatırımlar. Doğu Karadenizde sadece Trabzon bu imkana sahipti. Fakat zaman zaman orada bazı hava koşullarından veya kapasiteden dolayı sıkıntılar yaşanıyordu. Bu havaalanının yapılmasıyla Doğu Karadeniz bölgemizin bu anlamda imkanları genişlemiş oldu. Bu da son derece sevindirici."
    
     -"Kalkınma bu tür yatırımlarla olur"-
    
     Yılmaz, bu tür yatırımların ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "İşte kalkınma dediğimiz bu tür yatırımlarla, bu çeşit somut projelerle olur. Çok şükür ülkemizin önemli projeler yapacak hem finansal hem de teknik kapasitesi var. Çünkü her şey para demek değil. Bazen paranız olur ama teknik anlamda ne yapacağınızı bilemezsiniz. Türkiye, mühendislik alanında, teknik kapasite alanında da belli bir noktaya geldi. Bunlar ülkemizin geleceğine yapılmış yatırımlar."
     Bakan Yılmaz, daha sonra Ordu Üniversitesini de ziyaret ederek, bir süre Rektör Tarık Yarılgaç ile görüştü.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER