Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz: -Yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmelerimiz için de istihdamın yükünü azaltıcı bazı çalışmalar yapıyoruz


ELAZIĞ (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmelerimiz için de istihdamın yükünü azaltıcı bazı çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Bakan Yılmaz, Bingölde yapılacak DAP İdaresi Hayvancılık Çalıştayına katılmak üzere özel uçakla geldiği Elazığ Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge için hayvancılığın özel bir önem taşıdığını belirterek, bu konuyu etraflı bir şeklide irdelemek ve geleceğe dönük neler yapılacağı konusunda bir yol haritası çıkarmak üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Yılmaz, Bir taraftan Kalkınma Bakanlığımız, bir taraftan ajanslarımız, bir taraftan DAP İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, üniversitelerimiz hep birlikte bu bölgede, bu alanda daha neler yapabiliriz bunları ele alıyoruz, tartışıyoruz. İnşallah bölgemiz için, illerimiz için, hayvancılık sektörümüz için hayırlı olur diye temenni ediyorum dedi.
     Bir gazetecinin Bölge için 5084 sayılı yasa çok önemliydi, sona erdi. Hükümet tarafından yeni bir teşvik yasası hazırlanıyor. Acaba ne zaman kanunlaşır, ne zaman yürürlüğe girer- sorusu üzerine Bakan Yılmaz, yatırım teşvik sisteminin yürürlükte olduğunu, yeni bir yatırım yapılması veya mevcut tesislerin modernizasyonu, genişletilmesi, ilave yatırımlar yapılması halinde zaten mevcut sistemden teşviklerin alınacağını belirterek, Fakat onun ötesinde yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmelerimiz için de istihdamın yükünü azaltıcı bazı çalışmalar yapıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın koordinasyonunda bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hep bir araya gelip Başbakan Yardımcımız Ali Babacan başkanlığında bu konuları değerlendirip sonuçlandırmaya çalışacağız diye konuştu.
    
     -Sanica Boru Elazığspor, bölgemize ayrı bir renk katıyor-
    
     Vali Muammer Erol başkanlığında bir heyet, Elazığspor için gelip destek istedi. O görüşmeler nasıl geçti, Elazığspor için bir destek olacak mı- sorusu üzerine Bakan Yılmaz, Sanica Boru Elazığsporu gönülden desteklediklerini söyledi.
     Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
     Doğuda başka Süper Ligde takımımız yok. Sanica Boru Elazığspor, gerçekten bu bölgemize ayrı bir heyecan, ayrı bir renk katıyor. Son dönemde başarılı bazı sonuçlar da görüyoruz, duyuyoruz, hepimiz seviniyoruz gerçekten. Özellikle stadyumun daha iyi koşullara gelmesi için doğrusu geçtiğimiz aylarda bir destek sağlamıştık. İnşallah bu da hayırlı olur, özellikle seyirciler açısından daha rahat bir ortam oluşturur diye temenni ediyorum. Elazığ ile ilgili kendi görev alanımız içerisinde yapabileceğimiz ne olursa tabii ki buna hazırız.
     Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra karayoluyla Bingöle hareket etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER