Kampüsün güvenlik sistemi ona emanet

Kampüsün güvenlik sistemi ona emanet -OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Kerem Erzurumlu tarafından özel bir tasarımla hazırlanan ve Kurupelit yerleşkesine takılan 82 hareket sensörlü, hız algılayıcı güvenlik kameralarını


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Kerem Erzurumlu tarafından özel bir tasarımla hazırlanan ve Kurupelit yerleşkesine takılan 82 hareket sensörlü, hız algılayıcı ve güvenlik kameralarının örnek olduğu belirtildi.
     Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Öğretim Görevlisi Dr. Kerem Erzurumlu ve ekibinin kısa bir süre içinde hazırlayarak uygulamaya koydukları sistemin maliyetinin de şehir MOBESE sistemlerine göre oldukça düşük olduğu ifade edildi.
     Erzurumlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirilen özel bir sistem ve yazılım sayesinde bir kameradan aynı anda birçok görüntü ve bilgi elde edildiğini söyledi.
     Türkiyede örnek olan bir proje ile hazırladıkları sistemi Kurupelit yerleşkesi içinde belirli noktalara yerleştirdiklerini anlatan Erzurumlu, Kameralar aynı zamanda hız algılayıcı olarak ta kullanılıyor. Yerleşke içine giren bir aracın girdiği nokta ile geçtiği noktalar arasındaki hızı ölçülüyor. Gittiği mesafenin ortalaması otomatik olarak hesaplanıyor. Söz konusu araç hız limitinin üzerinde ise otomatik plaka tanımlama devreye girerek aracın plakasına odaklanıyor dedi.
    
     -Kendi yağımızla kavruluyoruz
    
     OMÜ Güvenlik Müdürlüğü birimi içinde kurdukları görüntü merkezinin 24 saat kesintisiz ve kaliteli görüntü kaydı yaptığını anlatan Erzurumlu, tamamen üniversitenin kendi imkanları ve kaynakları ile dışarı bağımlı kalmadan sistemi kurduklarını kaydetti.
     Sistemin örnek bir proje olduğunu ifade eden Erzurumlu şu bilgileri verdi:
     Sistemin kurulumu tamamen bize ait. Kendi imkanlarımızla kurduk. Piyasada kullanılan örneklerine göre çok daha ucuz ve çok daha işlevsel özellikleri var. Rektörlüğümüzün bize sunduğu imkan ve destekle çalışmalarımızı tamamladık. Sistem Kurupelit yerleşkesi ile birlikte 40 bin dönümlük alanın izlenmesine olanak sağlıyor. Sistemi bir yıl içinde daha da geliştirerek yerleşke dışındaki diğer fakülte ve ilçelerdeki yüksekokullarda da aktif hale getirmek için çalışma yürütüyoruz. Sistemi kendimiz kurduğumuz için herhangi bir aksaklıkta ve olumsuz durumda anında müdehale ve bakımını yapabiliyoruz. bu da üniversitemiz için büyük bir avantaj sağlıyor.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Kampüsün güvenlik sistemi ona emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER