Kamu görevlilerinin serbest bırakılması

Kamu görevlilerinin serbest bırakılması -Muş Valisi Çınar: Çözüm süreci kapsamında Erenoğlu ve beraberindeki kamu görevlerinin serbest bırakılması sevindirici


MUŞ (A.A) - Muş Valisi Ali Çınar, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve beraberindeki kamu görevlerinin, çözüm süreci kapsamında serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu belirtti.
     Çınar, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Muş Valiliğinde kaymakam adayı olarak görev yapan ve bayram tatili için Diyarbakıra gittiği sırada terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan Kenan Erenoğlu ile diğer kamu görevlilerinin ailelerine kavuşmasını önemli bulduklarını söyledi.
     Çınar, Erenoğlunun serbest bırakılmasının ardından kendisine telefon ile ulaşarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Kaymakamımız, kaçırıldığı gün bayramı ablasında geçirmek için izinli olarak Diyarbakıra gidecekti. Ancak yolda hoş olmayan bir gelişme yaşanmıştı ve buna çok üzülmüştük. Şu an ise çok sevinçliyiz. Ailesiyle de konuştum. Ailesi çok acı çekti. Erenoğlunun kaçırılması bizi üzen bir husustu. Çözüm süreci kapsamında Erenoğlu ve beraberindeki kamu görevlerinin serbest bırakılması sevindirici.
     Erenoğlunun halen Muş Valiliği personeli olduğuna dikkati çeken Çınar, Erenoğlunun, kaymakamlık statüsü gereği bir il kadrosunda 3 yıl görev yapması gerektiğini, ancak yönetmelik çerçevesinde bakanlığın nasıl bir görev vereceğini bilemediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kamu görevlilerinin serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER