Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erenoğlu:

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erenoğlu: -Personel eğitilmezse, 70 yaşında bir hastamız geldiğinde Yaş 70, iş bitmiş derse, o hastanede verilen hizmetin hiçbir anlamı yok -Empati yapmasını bileceğiz, hastaya özel b


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, personel eğitimine çok büyük önem verdiklerini belirterek, Personel eğitilmezse, 70 yaşında bir hastamız geldiğinde Yaş 70, iş bitmiş derse, o hastanede verilen hizmetin hiçbir anlamı yok. Empati yapmasını bileceğiz, hastaya özel biri olduğunu hissettireceğiz dedi.
     Erenoğlu, AA muhabirine, göreve başladığı günden bu yana geçen 100 gününü değerlendirdi. Erenoğlu, hizmette 100 günün önemli olduğunu, bu 100 günü iyi bir şekilde geçirdiklerine inandığını söyledi.
     Geçmişte bu eksikti, şu eksikti deme lüksüne sahip olmadıklarını ifade eden Erenoğlu, Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulmasının amacının yapılamayan, yapılması gereken, hızlı işleri özel sektör gibi çalışarak yerine getirmek olduğunu kaydetti.
     Göreve başlamasının ardından acil eylem planları hazırladıklarını ve bu plana göre hareket ettiklerini anlatan Erenoğlu, Herkes tarafından takdir gören ve zevk alarak yaptığımız işlerin başında, Ağız Diş Sağlığı Merkezinin taşınması. Bunu yaparken de başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlar arkamızdaydı. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, sendikalar, ildeki siyasiler, diğer belediye başkanlarımız hep destek verdi. Bu konuda hep birlik olduk onların desteği ile bu güzel hizmeti yaptık diye konuştu.
     Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin alt yapı ile ilgili bir sorunu olduğunu ve bu sorunun yüklenici firma tarafından kaynaklandığını, kesinlikle devletin bir kusurunun olmadığına dikkati çeken Erenoğlu, yapılan planın doğru olduğunu ancak uygulamada hatanın olduğunu vurguladı.
     Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki yerin eksik olmasından meydana gelen sorunu da ek bina açarak çözdüklerini aktaran Erenoğlu, şöyle konuştu:
     Biz makro planlarımızı en güzel şekilde yaptık. Sandıklı Devlet Hastanemizin ek binasının büyük bir bölümünü açtık. Tek blok kaldı. İscehisarın acil servisini açtık, yapılması öngörülen Şuhut ve Çay devlet hastanelerimiz çok güzel bunları da yapacağız ama en önemli şey, Genel Sekreter olarak birlik beraberlik içerisinde, daha iyi hizmeti, daha düşük maliyette, en iyi hizmeti nasıl yapabilirizle uğraştık. Bunun yanında bizim yarışmak istediğimiz sadece Afyonkarahisardaki özel hastaneler değil, tüm Türkiyedeki özel hastaneler ve devlet hastanelerden nasıl daha ön plana çıkabiliriz, nasıl daha iyi hizmet yapabiliriz, yenilikleri nasıl buraya getiririz, onun çabası içerisindeyiz.
    
     -Hastaya misafir gibi bakmalıyız-
    
     Aldığı bütün kararları ekibi ile birlikte değerlendirdiğini ifade eden Erenoğlu, şöyle devam etti:
     Yaptığımız hizmetler, inşallah yapacaklarımızın öncüsü olacak. Halkımızın hizmetkarıyız. Halkımıza hizmet etmekle görevliyiz. Tek dileğimiz, yaptığımız iyi işlerde halkımızın duasını eksik etmemesi. Eksiklerimizde bizi uyarması. Her türlü konuya biz açığız. Hastaya müşteri olarak bakmak istemiyoruz, misafir olarak bakmamız gerekiyor. Bizim kültürümüzde misafirin anlamı çok farklıdır, ayrı bir yeri vardır. İnsan, çok sevdiği kendi çocuğuna sunmadığı şeyi daha değer verdiği kişilere verir. Bizim için hasta misafirdir ve çok önemlidir. Misafirlerimize nasıl özenle davranıyorsak hastalarımıza da o şekilde davranacağız. İstediğiniz kadar devasa binalara sahip olabilirsiniz, hastaları misafir gibi karşılamadıktan sonra bir önemi kalmıyor.
     Personelin çok iyi eğitilmesi gerektiğini hatırlatan Erenoğlu, Personel eğitilmezse, 70 yaşında bir hastamız geldiğinde Yaş 70, iş bitmiş derse, o hastanede verilen hizmetin hiçbir anlamı yok. Biz sağlık çalışanları olarak yaptığımız en önemli yanlışlardan bir tanesi şu; ameliyathanedeki personelimiz her türlü olayı görür. Unutulan bir şey var, oraya gelen hastalar için bu durum rutin değildir, benim hastane çalışanlarından istediğim tek şey; olayı rutin olarak görmemesi, o hastayı özel birisi olarak göstermesi gerekir. Bunu sağlayabilirsek işte bunu önemseriz dedi.
     Erenoğlu, 100 günün verimli geçtiğini, bundan sonraki çalışmaların da aynı güzellikte devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erenoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER