Kanser hastaları için kilometrelerce yol kat

Kanser hastaları için kilometrelerce yol kat etti -Türkiyedeki kanser hastaları için pateniyle yola çıkan İbrahimzadeh Vana ulaştı


VAN (A.A) - İran Azeri uyruklu Kanada vatandaşı patenci Akbar İbrahimzadeh (27), Türkiyedeki kanser hastaları için başlattığı kampanya kapsamında Vana ulaştı.
     Türk Kanser Vakfı ile yaptığı görüşmenin ardından patenle 6 bin 250 kilometre yol kat ederek kampanyasını tamamlamak istediğini belirten İbrahimzadeh, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Yozgat, Samsun, Hopa, Şavşat, Erzurum ve Karstan sonra bugün Vana ulaştı.
     Beşyol kavşağında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları tarafından karşılanan İbrahimzadeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beşinci turunu gerçekleştirdiğini söyledi.
     İbrahimzadeh, şöyle konuştu:
     Bu turu, dünya rekoru kırmak ve Türkiye kanser hastalarına bütün dünyadan para toplamak için yapıyorum. Ankaradan başlayan tur, 6 bin 250 kilometre sürecek. Yaklaşık bin 800 kilometre yolu tamamladım. Geri kalan mesafeyi de 2 ayda bitirmeye düşünüyorum. Hazırladığım internet sitemde günlük gideceğim yerleri önceden yazıyorum. Bizlere bağışta bulunmak isteyenler, internet sitesi üzerinden bağışlarını gerçekleştirebilir.
     İnsanları ve gezmeyi çok sevdiğini, bundan önce de değişik projelere imza attığını anlatan İbrahimzadeh, Türkiye turunu gerçekleştirdikten sonra yeniden Kanadaya döneceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kanser hastaları için kilometrelerce yol kat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER