Kanser hastalarının yaptığı resimler sergileniyor

Kanser hastalarının yaptığı resimler sergileniyor -Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde, hastanede tedavi gören kanser hastalarının yaptığı resimlerin bulunduğu resim sergisi açıldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde, hastanede tedavi gören kanser hastalarının yaptığı resimlerin bulunduğu resim sergisi açıldı.
     Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Samur Tıbbi Onkoloji Kemoterapi Merkezinde, kanser hastalarının Yaşam Kalitesini Destekleme Programı kapsamında gönüllü ressam Cengiz Erdoğan tarafından verilen eğitiminin ardından resim yapan hastaların eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.
     Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yaşam Kalitesini Destekleme Programı sorumlusu Prof. Dr. Hakan Bozcuk, serginin açılışında yaptığı açıklamada, kemoterapi ünitesinde tedavi edilen yaklaşık 100 kanser hastasının yaşam kaliteleri ve mutluluk düzeylerine yönelik araştırmalar yaptıklarını söyledi.
     Araştırmada resim çalışmasına katılan hastaların yaşam kalitesi ve mutluluk düzeyinin arttığını, katılmayanların ise daha düşük olduğunun görüldüğünü bildiren Bozcuk, 3 yıldır kemoterapi ünitesinde yaptıkları faaliyetlerin sadece resim aktivitesi olmadığını, hastaların yapılan faaliyetle kendilerini ifade ettiklerini, duygularını dışa vurduklarını vurguladı.
     Hastaların etkinlik sayesinde aralarında sosyal bir bağ oluşturduklarını anlatan Bozcuk, Sanatın inanılmaz sihriyle çok farklı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Hastalarımızın söylediği şeyler çok ümit verici. Hastalarımızdan birinin dört farklı kanseri var. Resim çalışmalarından sonra bu sayede ayağa kalktığını söyledi dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise kanser hastalığının yayılma oranın yüksek olmasının kendilerine yeni sorumluluklar getirdiğini, onkoloji alanında bölgede gelişmiş bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu, taleplerini ilgili birimlere ilettiklerini kaydetti.
     Kanser hastalarına gönüllü olarak ders veren ressam Cengiz Erdoğan de resim çizen her hastanın farklı bir hikayesinin olduğunu dile getirerek, 2 yıl içinde 800 resim çizildiğini, bunlardan 400ünün sergilendiğini kaydetti.
     Serginin açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, akademisyenler, hastalar ve hasta yakınları da katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kanser hastalarının yaptığı resimler sergileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER