Kanser hastası kadın, kadınlara özel internet

Kanser hastası kadın, kadınlara özel internet kafe işletiyor -Cilt kanseriyle mücadele eden, güneşe çıkamayan Halime Güleç, kadınlar için kafede internet hizmeti veriyor -Güleç: Okumam yazmam yok ama bilgisayarları açıp kapatıyorum


KASTAMONU (A.A) - Sinan Özmüş - Kastamonuda cilt kanseri ile mücadele eden 58 yaşındaki Halime Güleç, okuma yazma bilmemesine rağmen, kadınlara özel internet kafe işletiyor.
     Yaklaşık altı yıldır cilt kanseri tedavisi gören, bir ameliyat geçiren Güleç, güneş ışınlarından korunması gerektiği için 5,5 yıl önce kızının tavsiyesiyle İnönü Mahallesinde satın aldığı internet kafeyi işletiyor.
     Sabah erken saatte iş yerini açan, hava karardıktan sonra da evine giden Güleç, okuma yazma bilmemesine rağmen müşterilerine yardımcı olmaya çalışıyor.
    
     -Okumam yazmam yok ama açıp kapatıyorum-
    
     Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altı yıl önce tespit edilen cilt kanseri nedeniyle bir ameliyat geçirdiğini belirterek, doktorların uyarısı üzerine güneşe çıkamadığını söyledi.
     Tedavisinin devam ettiğini anlatan Güleç, şöyle konuştu:
     Hasta olduğum zaman kızım internet kafede çalışıyordu. Çalıştığı kişi kapatınca, biz açalım dedik. Açtık, ondan sonra oğlum Hakkı rahmetli oldu. Onun acısıyla buraya alıştım. Şimdi burada duruyorum. İlk kızımdan gördüm nereye basılacağını. Okumam yazmam yok ama bilgisayarları açıp kapatıyorum. Gelenler bir şey sorarsa da şöyle yapın, böyle yapın diyorum.
     Güleç, internet kafenin kadınlara özel olmasından ötürü müşterilerin rahat ettiğini belirterek, Sabahları iş yerine gelince sobayı yakıp, çay koyarım. Bazı zamanlar buraya komşular geliyor, benden çay istiyorlar. Oturur, sohbet ederiz. Kalkıp giderler. Çay için ücret almam. Çaylar benden diye konuştu.
     Güleç, getirisinin düşük olmasına rağmen, vakit geçirebildiği için internet kafeyi kapatmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kanser hastası kadın, kadınlara özel internet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER