Tarhanaya ısırgan otuyla yeni bir lezzet

Tarhanaya ısırgan otuyla yeni bir lezzet kattı -Düzcede kadın girişimcinin ürettiği ısırgan otlu ve bebek tarhanaları farklı damak tatlarına hitap ediyor -Girişimci Kalkan: Isırganlı tarhananın lezzetinde bir farklılık olmamakla b


DÜZCE (A.A) - Barış Zengin / Ömer Ürer - Düzcede kadın girişimcinin ürettiği ısırgan otlu ve bebek tarhanaları farklı damak tatlarına hitap ediyor.
     Merkeze bağlı Bayramcı köyünde yaşayan Yüksel Kalkan, 2007 yılında Çerkez mantısı üreterek gıda sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Annesinin tecrübeleriyle yola çıkan Kalkan, yöre kadınlarını da bünyesine katarak hem çeşitlerini hem de hedeflerini büyüttü.
     Asıl mesleği öğretmenlik olmasına rağmen, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ticareti seçen Kalkan, AA muhabirine ısırganlı tarhanayı ve Çerkez lezzetlerini anlattı.
     Isırgan otunu mevsiminde toplayarak kuruttuklarını kaydeden Kalkan, Daha sonra tarhana hamurumuza katıyoruz. Lezzetinde bir farklılık olmamakla birlikte hem daha güzel hem de şifa açısından daha faydalı bir ürün oluyor dedi.
     Isırganlı tarhananın yanı sıra klasik köy tarhanası ve bebekler için özel tarhana ürettiklerini dile getiren Kalkan, Ürünlerimizin hiçbirinde katkı maddesi yok. Bebekler için olan tarhanamızda baharat kullanmıyoruz. Bebek tarhanasını, bebekler 6 aylık olduktan sonra kullanabilecekleri şekilde yapıyoruz şeklinde konuştu.
     Etnik lezzetlerin rağbet gördüğünü, dondurulmuş olarak satışa sunduklarını ifade eden Kalkan, Çerkez peyniri ve patatesli olarak yaptığımız mantımız var. Bu ürünlerimizi taze sunuyoruz. Aynı zamanda klasikleşmiş bir ürün olan Kayseri mantısını da yapıyoruz diye konuştu.
    
     -İnternet sitesi kurduk-
    
     Yöre insanıyla çalışmanın keyfini çıkardığını kaydeden Kalkan, sevdikleriyle çalışmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
     Yöresel lezzetleri duyurmaya çalışan Kalkan, İnternet sitesi kurduk. Sitemiz üzerinden online satışlarımız sürüyor. Yerimizi öğrenen özellikle İstanbul ve Ankarada ki konuklarımız kargoyla talepte bulunuyorlar. Ayrıca en yakın il olan Sakaryaya gönderiyoruz. Ayrıca Düzce içindeki marketler ve şarküterilere veriyoruz ifadelerini kullandı
     Ürünlerimizi tadıp lezzetini görenler, Çerkez, Abaza fark etmiyor hepsi beğenerek talep ediyorlar diyen Kalkan, sözlerini şöyle tamamladı:
     İlk önce sadece Çerkez mantısı yapıyorduk. Daha sonra tarhana, erişte, kuskusları ilave ettik. ilk amacımız mantımızdı. Düşündüğümüz gibi de oldu. Bizden sonrada yapan arkadaşlarımız oldu. Bir nevi lezzetlerimizin tanıtımını yapmıştık olduk. Yeni kuşaklar lezzetlerimizi unutmaya başlamıştı, bu şekilde eski lezzetleri tatmaya devam ediyorlar.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tarhanaya ısırgan otuyla yeni bir lezzet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER