Kaplıcadaki ücretsiz fizik tedaviye yoğun ilgi

Kaplıcadaki ücretsiz fizik tedaviye yoğun ilgi


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezindeki kaplıcada verilen ücretsiz fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi gösteriliyor.
     Merkezi sorumlu uzman Dr. Ebru Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sevk zinciri ile gelen hastalara ücretsiz kaplıca tedavisi uygulandığı için büyük ilgi ile karşılaştıklarını söyledi.
     Ankara, Kayseri, Aksaray ve Yozgattan da hasta geldiğini ifade eden Özcan, diz, boyun ve bel rahatsızlıkları, kireçlenme, menüsküs ameliyatları ve dinlenme dönemine girmiş romatizma hastalıklarının, fizik tedavi cihazları ve kaplıca suyu ile tedavi edildiğini vurguladı.
     Sevkle merkeze gelen hastaların ücretlerinin devlet tarafından ödediğini belirten Özcan, şöyle konuştu:
     Burası, devlete bağlı bir kuruluş olduğu için hastaların ceplerinden ekstra bir para çıkışı olmuyor. Herhangi bir termal otelde büyük meblağlar ödeniyor. Bu suyun vücuda faydası da ispatlandı. Son dönemlerde fizik tedaviye olan ilginin artışı, büyük şehirlerdeki merkezlerde yoğunluk olması nedeniyle merkezimize talep arttı.
     Fizik tedavi için cihazları ve banyo terapi denilen havuz tedavisini uyguladıklarını dile getiren Özcan, tedavi hizmeti ile ilgili şu bilgileri verdi:
     Burada, iki farklı kuyudan farklı sıcaklıklarda su çıkıyor. Biri 55, direği 46 derece. 55 derece olan daha çok kullanılıyor. Borularla buraya getiriliyor. Soğutulması için çeşme suyu kullanılmıyor. Sıcaklıkları 35 ile 40 derece civarında tutmaya çalışıyoruz. Suyun fiziksel ve kimyasal etkisi var. Suyun ısısı, vücut ısısını ve kan dolaşımını artırıyor. Suyun içindeki sodyum, klor, kükürt, sülfür, iyot, gerek deri yoluyla gerekse solunumun yolu ile vücuda giriyor. Kan akımı ve lenfatik sistem ile tüm vücuda yayılıyor. Doku iyileşmesini de hızlandırıyor.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kaplıcadaki ücretsiz fizik tedaviye yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER