Kaplıcalarda bayram bereketi

Kaplıcalarda bayram bereketi -Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içine alan 6 günlük tatili fırsat bilenler, kaplıcalarda doluluk oranını artırdı -TÜRKAP Başkan Yardımcısı Ünsal: 6 günlük tatil, birçok kaplıcada d


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içine alan 6 günlük tatili fırsat bilenler, birçok kaplıcada doluluk oranını yüzde 80-90lara ulaştırdı.
     Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkan Yardımcısı Fuat Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede 3 bine yakın sıcak su olduğunu, bunların 300e yakınının sağlıklı olarak kullanıldığını söyledi.
     Türkiyenin maden yönünden son derece zengin olmasının suları mineralli yaptığını belirten Ünsal, ancak Türkiyedeki insanların bu zenginliği yeterince değerlendiremediğini savundu.
     Ünsal, Türkiyede birçok kişinin, kaplıcaların verdiği sağlığın bilincinde olmadığını dile getirerek, Dünyanın her yerinde insanlar, kaplıcalara hasta olmadan gidiyor ama Türkiyede fizik tedavi veya cilt gibi rahatsızlıklar ortaya çıkınca kaplıcalar tercih ediliyor. Bu çok yanlış. Hastalanmadan önce sağlığı düşünmek gerekiyor. İnsanların ihtiyacı olmadan kaplıcalara gitmesi gerekiyor şeklinde konuştu.
     Her kaplıca suyunun ayrı bir özelliği olduğunu, bu nedenle her kaplıcaya gidilmesi gerektiğini aktaran Ünsal, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortaya çıkan 6 günlük tatilin, sezon sonunda kaplıcalarda yoğunluğu artırdığını kaydetti.
     Ünsal, özellikle müzikli eğlence ve farklı organizasyonlar düzenleyen kaplıcalara ilginin fazla olduğuna dikkati çekerek, 6 günlük tatil, birçok kaplıcada doluluk oranını yüzde 80-90lara ulaştırdı dedi.
    
     -Gençler de gitmeli-
    
     Kaplıcaları daha çok orta yaş ve üstü grubun tercih ettiğini dile getiren Ünsal, bunun yanlış olduğunu, gençlerin de mutlaka kaplıcalara giderek, minerali yüksek sıcak sudan istifade etmesi gerektiğini bildirdi.
     Ünsal, oksijenin bol olması nedeniyle kış aylarında da kaplıcalara gidilmesini tavsiye ederek, şöyle konuştu:
     Tedavisi kaplıcada mümkün olan hastaların, kaplıcalara yönlendirilmesi ilaç sarfiyatını da önler. Böylece Türkiyeden ciddi miktarda döviz çıkması engellenir. Bu konuda doktorlarımıza da önemli görevler düşüyor. Hele hele sedef hastalarına, dünyada benzeri bulunmayan Sivastaki balıklı kaplıcaya gitmelerini tavsiye ediyoruz. Dünya, burayı keşfetti. Yine Afyon, Kütahya ve Pamukkalede kaplıca turizmi öne çıkıyor. Diğer illerimizde de önemli kaplıcalarımız var. Vatandaşlarımıza tüm kaplıcalarımızı öneriyoruz.
     Ünsal, bilim adamlarının ve doktorların kaplıcalara son yıllarda çok daha fazla önem verdiğini vurgulayarak, vatandaşlara kaplıcalara doktor tavsiyesiyle gitmelerini önerdi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kaplıcalarda bayram bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER