Kar, Ayderde turizmcilerin yüzünü güldürdü

Kar, Ayderde turizmcilerin yüzünü güldürdü -Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Altun: Ayder Yaylasında bir günde 4 mevsimi yaşamak mümkün. Herkesi dünyada ender görülebilecek bu güzellikleri yaşamaya davet ediyoruz


RİZE (A.A) - Bülent İsmailoğlu - Çamlıhemşin ilçesine bağlı doğal güzelliğiyle ünlü Ayder Yaylasında kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaşması turizmcileri sevindirdi.
     Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede ender tabiat yapısına sahip Ayder Yaylasının, yılın 12 ayında turizme tam kapasite hizmet vermeye çalıştığını söyledi.
     Yağan karla birlikte Ayder Yaylasının çok güzel görüntüye büründüğünü belirten Altun, Bu yıl Aydere önceki yıllara göre fazla kar yağmadı. Dünden itibaren etkili olan kar farklı güzellikleri de ortaya çıkardı. Karla birlikte tatilcilerin Ayder Yaylasını tercih edeceklerini düşünüyoruz. Bu da esnafın yüzünü güldürecek dedi.
     Ayderde kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığını dile getiren Altun, Buna rağmen ulaşımda hiçbir sorun yaşanmıyor. Yaylamızda konaklama hizmetleri de devam ediyor. Ayder Yaylası doğal güzellikleri ve kaplıcalarının yanında mevsimsel güzellikleri ile de dikkat çekiyor diye konuştu.
     Altun, Ayder Yaylasında bir günde 4 mevsimi yaşamanın mümkün olduğunu anlatarak, herkesi dünyada ender görülebilecek bu güzellikleri yaşamaya davet etti.
     Otelinin önünde biriken karları temizleyen işletmeci Ensar Saybaş ise bu yıl ocak ve şubat aylarında bekledikleri karın yağmadığını ancak dünden itibaren etkili olan kar ile Ayderin beyaz gelinliğe büründüğünü söyledi.
     Tatilcilerin Ayderi karlı dönemlerde daha fazla tercih ettiğini vurgulayan Saybaş, Kar, hem hafta sonu tatilini Ayderde geçirmek isteyenler hem de buradaki turizmciler açısından sevindirici dedi.
     Ayderde esnafa ekmek servisi yapan Enes Durmuş da kar kalınlığının bir metreyi bulmasıyla yayla içinde bazı yerlere araçla ulaşamadıkları için ekmekleri poşetlere koyup işletmelere götürdüğünü belirterek, Kış boyuncu her gün bu hizmeti veriyoruz. Bizim mağduriyetimiz önemli değil, önemli olan tatilcilerin, vatandaşın bölgeye gelmesi. Ayder kışın karlı havalarda daha fazla tercih ediliyor. Manzara güzel, herkesi Aydere bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kar, Ayderde turizmcilerin yüzünü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER