Karabüke 2 yeni yüksekokul

Karabüke 2 yeni yüksekokul -Karabük Üniversitesinin açılması için müracaatta bulunduğu, Yenice Meslek Yüksekokulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokuluna YÖKten onay çıktı


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinin açılması için müracaatta bulunduğu, Yenice Meslek Yüksekokulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokuluna YÖKten onay çıktı.
     Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada daha önce müracaatında bulundukları Yenice Meslek Yüksek Okulu ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumudan (YÖK) olumlu yanıt aldıklarını ve kısa süre içinde bu 2 ilçede okulların açılacağını söyledi.
     Ülkede en hızlı büyüyen üniversite olduklarını yaşıtlarına fark attıklarını hatta bir çok köklü üniversiteyle eşit duruma geldiklerini vurgulayan Uysal, 6 yılda, 12 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 8 araştırma ve uygulama merkezine sahip olduk. Yaklaşık 800 akademik personelimiz var. Kampüs alanımız çok hızlı büyüyor. Türkiyede öğrencilerine en çok İngilizce hazırlık okutan üniversiteyiz. Türkiyede hiç olmayan ve iş garantisi olan bir çok bölümü açtık. Son olarak YÖKe açmak için müracaatında bulunduğumuz Yenice Meslek ve Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulunun onayı çıktı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabüke 2 yeni yüksekokul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER