Karabükte Türkiye ve Dünyada İnsan Hakları

Karabükte Türkiye ve Dünyada İnsan Hakları Konulu panel düzenlendi


KARABÜK (A.A) - Karabükte, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye ve Dünyada İnsan Hakları konulu panel düzenlendi.
     Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Karacan, üniversitenin Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonunda gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, insan hakları evrensel bildirgesinin öneminden bahsederek, insan haklarının, insan olmanın kazandırdığı haklar olduğu söyledi.
     Türkiyede, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Türkiyede insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek, araştırmak üzere 81 ilde kurallar oluşturulmuştur. Bir hayvanı düşünün hayvana taş atsanız size karşılık verir, fakat ona sevgiyle yaklaşırsanız oda size sevgiyle yaklaşır. İnsanlarda bu örnekte olduğu gibi, ister çocuk, ister yaşlı olsun sevgi, ilgi ve değer görmek istiyor. İşte burada insan hakları kavramı ortaya çıkmaktadır. Biz millet olarak insan haklarına en değer veren milletlerden bir tanesiyiz önemli olan burada insan hakları hakkında üzerimize düşen görevi gerçekleştirmektir.
     Panelde, KBÜ öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, Yrd. Doç. Dr. Ali Asker ve Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır, İnsan Hakları konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
     Panele, Karabük Vali Yardımcısı İsmet Tabaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KBÜ akademi personeli ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabükte Türkiye ve Dünyada İnsan Hakları Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER