Karabükteki su zammı tartışması

Karabükteki su zammı tartışması


KARABÜK (A.A) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, belediye meclisinde AK Partili üyelerin çoğunlukta olduğunu ve bu üyelerin su zammı konusunda tutarsız tavırlar sergilediğini savundu.
     Vergili, düzenlediği basın toplantısında, mecliste kendi partisinden olmayan fakat çoğunlukta olan diğer partiye ait meclis ve komisyon üyelerinin Karabükün menfaatleri adına çalışmadıklarını iddia etti.
     Son yapılan meclis toplantısında su zammı ile ilgili alınan kararların tutarsızlığı nedeniyle tepki gösterdiğini vurgulayan Vergili, Arkadaşlarımız komisyonlarda çoğunluklu oldukları için suya bir fiyat belirlediler. Belirledikten sonra tekrardan bunu meclis gündemine getirecekten önceden aldıkları karardan vazgeçerek ikinci bir karar uygulamaya çalıştılar. Vatandaşın kullandığı suya daha önce yüzde 10 indirim yaptık. Ticarethanelere yapılan zammın çok yüksek olduğunu söyledik. Bunda indirim yapalım dedik. Bu konuda belli bir mutabakat sağlandı. AK Partiye ait üyeler tekrardan bir fiyat belirlemeye çalıştılar. Karar aldılar ve meclise getirdiler. Bu karar meclisten geçmiş değil. Benim bu kararı belediye başkanı olarak geri gönderme hakkım söz konusudur. Ticarethaneler için uygulanmaya çalışılan bu karar ticarethanelerin menfaatine değil. Belli bir tonajın üstünde su kullanan ticarethanelerin suyunda indirim yapılması hususunda indirim taleplerimiz var. Esnaf düşünülmeden zamlar yapılıyor. 50 ton ve altında su kullananlara suyun 3,5 liradan verilmesi taraftarıyım. Bunun üzerinde kullananlara yüzde yüz zamlı verilmesi gerekir. Buradaki amaç, suyun kontrollü kullanılmasıdır. Biz indirim ya da zam yaptığımız da aynı tepkiler ortaya çıkıyor. Bunlar siyaseten hoş olmayan şeylerdir. Kendileri ilk önce 6 lira sonra 4,5 lira belirliyorlar. Bir türlü kararlarının arkasında duramadılar diye konuştu.
    
     -Bir daha aday olmamayı düşünüyorum-
    
     Önlerindeki yerel seçimlerde Belediye Meclisinin tamamen MHPli üyelerden oluşacağını öne süren Vergili, şöyle konuştu:
     Bizim 5 yıllık süreçte çalıştığımızı vatandaş görüyor. Ben her zaman vatandaşa güveniyorum. Ankaraya giderek genel merkezle bazı görüşmeler yapacağım. Zaman içerisinde bu süreç şekillenecek. Ben yaptığım hizmetleri yeterli gördüğüm için tekrar başkanlığa aday olmamayı düşünüyorum. Burada seçimi alabilecek bir aday olması şartı ile tekrar adaylığı düşünmüyorum. Genel merkez bizden yöne düşüncesi varsa bunu düşünüyoruz. Ama bugüne kadar aday değilim diye bir şey demedim. Sadece düşünmüyorum dedim. Önemli olan partimizin tekrardan belediye başkanlığını almasıdır.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabükteki su zammı tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER