Karabük Barosu Başkanı Erdoğan:

Karabük Barosu Başkanı Erdoğan: -Türklük kavramı, üst kültür kimliğini ifade etmektedir ve birleştirici rol oynamaktadır. Bu bakımdan ülkemizdeki alt kültürlerin anayasa ile tanınmalarına, siyasi ve hukuki statüye sahip kılınmalar


KARABÜK (A.A) - Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan, Türklük kavramının, üst kültür kimliğini ifade ettiğini ve birleştirici rol oynadığını savunarak, Bu bakımdan ülkemizdeki alt kültürlerin anayasa ile tanınmalarına, siyasi ve hukuki statüye sahip kılınmalarına itiraz ediyoruz görüşlerini bildirdi.
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeryüzünde milleti olmayan bir devlet olamayacağı gibi, isimsiz bir milletten bahsetmekte mümkün olmayacağını savundu. Kimliksiz bir toplum oluşturmak ve uzun vadede şehir devletleri kurulması yoluyla Türkiyeyi bölmek için bazı taleplerin gündeme getirildiğini ileri süren Erdoğan, milletlerin yüzlerce yıllık tarihsel süreçler içinde ortaya çıkan sosyolojik varlıklar olduğunu belirtti.
     Emperyalist güç odakları ve bölücü çevrelerce, Türklük kavramının anayasadan çıkarılması konusunda talepler gündeme getirilmektedir diye konuşan Erdoğan, millet olabilmek için, müşterek coğrafyada, müşterek kültür değerleri etrafında toplanmanın, acıda ve sevinçte birlik içinde olmanın yeterli olacağını kaydetti.
     Erdoğan, Türklük kavramı, üst kültür kimliğini ifade etmektedir ve birleştirici rol oynamaktadır. Bu bakımdan ülkemizdeki alt kültürlerin anayasa ile tanınmalarına, siyasi ve hukuki statüye sahip kılınmalarına itiraz ediyoruz. Halen TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunda sürdürülen yeni anayasa yazım çalışmalarında bu gerçekler mutlaka göz önüne alınmalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Karabük Barosu Başkanı Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER