Karabük Valisi Küçük:

Karabük Valisi Küçük: -ASDEP Projesi ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Projesi ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek dedi.
     Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde yürütülen ASDEP projesinin, Kırıkkale ile birlikte pilot il seçilen Karabükte bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.
     Karabük merkezde 20, Safranbolu ilçesinde 12, Yenice ilçesinde 5, Eflani ilçesinde, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde ise 2 personelin bu projede görevlendirildiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:
     Görevli personeller tek tek haneleri gezerek sosyal hizmete ihtiyacı olan personelleri tespit ediyorlar. Program kapsamında ildeki bütün nüfus, vakıf elemanlarınca ziyaret ediliyor ve yaklaşık iki yüz tane soru soruluyor. Bu sorular cevaplandırıldıktan sonra bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Değerlendirmede bir ailenin sosyal bakımdan herhangi bir eksiği, ihtiyacı veya mağduriyeti var mı o tespit ediliyor. ASDEP Projesi ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek.
     Valilik olarak diğer yardımlarında hızla devam ettiğini belirten Küçük, bu yıl içinde 3 bin 500 ton kömür dağıtacaklarını söyledi. Genel Sağlık Sigortası kapsamında daha önce hiçbir sosyal güvencesi olmayan veya yeşil kart sahibi olup da süreç içinde vizeleri sonlanan 2 bin 906 vatandaşın vakfa başvuru yaptığını kaydeden Küçük, yine son çıkan yasa ile eşi vefat eden muhtaç kadınlara iki ayda bir 500 lira ödenmesi projesi kapsamında 92 müracaat alındığını ve sonuçlandırıldığını anlattı.
     Küçük, bunun yanı sıra yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunacaklarını, sosyal marketten de ihtiyaç sahiplerine yeni eşya daıtacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Karabük Valisi Küçük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER