Karabük Valisi Küçük:

Karabük Valisi Küçük: -Safranbolu ilçemiz doğa turizminde iddialı bir konuma geldi


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu ilçesinin doğa turizminde iddialı bir konuma geldiğini bildirdi.
     Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korumacılıkta dünyada söz sahibi olan Safranbolunun, son yıllarda yapılan yatırımlarla doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaya başladığını söyledi.
     Tanıtım boyutunda bir çok etkinlik düzenlediklerinin altını çizen Küçük, şöyle konuştu:
     Safranbolu, sadece bu ilçede yaşayanların değil, dünyanın kültürel zenginliğidir. Bu nedenledir ki Dünya Miras Listesindedir. İlçemiz dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasındadır. Korumadaki başarısı ve gelecek kuşaklara aktarmadaki çabaları ile isim yapmış ilçemizin, diğer zenginliklerini de ortaya çıkartmamız gerekir. Son yıllarda bu yönde önemli yatırımlar yaptık. Safranbolu ilçemiz, kültür ve doğa turizminde iddialı bir konuma geldi.
     İlçede bulunan bir çok kanyonu gezilebilir konuma getirerek turizmin hizmetine soktuklarını belirten Küçük, kanyonların yanında Kristal Teras, Minyatür Saat Kuleleri ve Bilgisayar Müzesinin de tarihi kente gelenlere değişik bir gezi alternatifi sunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabük Valisi Küçük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER