Karadenizde şiddetli fırtına

Karadenizde şiddetli fırtına -Şiddetli fırtına nedeniyle Giresunda oluşan dalgalar 2 balıkçı teknesini batırırken, 3 tekneyi de denize sürükledi. Sahilde bulunan bazı iş yerleri ise hasar gördü


GİRESUN (A.A) - Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, Giresunda 2 balıkçı teknesini batırırken, 3 tekneyi de denize sürükledi. Sahilde bulunan bazı iş yerleri ise hasar gördü.
     Fırtınanın etkisiyle boyu 8 metreyi bulan dalgalar, Giresun merkezde Cumhuriyet Parkı ve sahil kenarında bulunan bazı iş yerlerine zarar verirken, Görele ilçesinde ise kıyı balıkçılarına ait 2 tekneyi batırdı, 3 tekne de denize sürükledi.
     Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Aycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçı barınağında bulunan 5 teknenin 2sinin dalgalar nedeniyle battığını 3ünün ise denize sürüklenerek kaybolduğunu söyledi.
     Olayda can kaybı olmadığını ancak büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Aycı, 5 teknemizi kıyıya çekerek kurtarabildik. Barınaklarımız zarar gördü, eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Bu olay limanımızın ağzının geniş olması ve tarihi mendireğin kısa olmasından kaynaklanmıştır dedi.
     Giresun merkezde sahil kenarında zarar gören bir kafenin işletmecisi Tansu Özbay ise dalgalar nedeniyle kafedeki masa ve sandalyelerin yarısının denize gittiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Gece saat ikiden sonra dalgalar artmaya başladı, hala devam ediyor, sağlam bir şeyimiz kalmadı. Giresun Valiliğine ve belediyeye bilgi verildi. Yetkililerden destek bekliyoruz. İtfaiye geldi suyu boşatmaya çalışıyor. 3 yıl önce aynı olay kısmen olmuştu ve biz de önlem amaçlı istinat duvarı yaptık iyi ki yapmışız. Duvar olmasaydı kafe yerinde olmayacaktı.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Karadenizde şiddetli fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER