Karadenizli arıcılar göçe hazırlanıyor

Karadenizli arıcılar göçe hazırlanıyor -Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: "Gezgin arıcılarımız yoğun bir çalışma ve çaba içerisinde göç hazırlıklarını sürdürüyor"


ORDU (A.A) - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "Gezgin arıcılarımız yoğun çalışma ve çaba içerisinde göç hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılar için yeni sezonun yavaş yavaş geldiğini söyledi.
     Nisan ayının sonu ile Mayıs ayının ilk haftasında Karadenizli arıcıların göç etmeye başlayacağını ifade eden Aydın, "Gideceği ilin hava şartlarına göre daha erken giden arıcılarımız da olabilir" diye konuştu.
     Orduda yaklaşık 4 bin bal üreticisinin olduğunu ve bu üreticilerin tamamının gezginci arıcı olduğunu söyleyen Aydın, şunları kaydetti:
     "Bölgemizin iklim şartları nedeniyle Ordulu arıcılarımızın neredeyse tamamı Nisan ve Mayıs aylarından itibaren göç etmeye başlarlar. Şu anda gezgin arıcılarımız yoğun bir çalışma ve çaba içerisinde göç hazırlıklarını sürdürüyor. Kimi arıcımız eksiklerini tamamlıyor, kimi arıcımız ise kovanlarını tamir ediyor. Bu hazırlıklar bir kaç hafta sürebilir. Daha sonra ihtiyaçlarını ve eksiklerini tamamlayan arıcılarımız Türkiyenin dört bir tarafına dağılacaklar. Karadenizli arıcılarımız genellikle Sivas, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Gümüşhane, Bayburt, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Yozgat ve Bingöl illerindeki yaylaları kullanarak buralarda sezonu tamamlıyor. Arıcılarımız sezon sonuna kadar vakitlerinin büyük bölümünü burada geçiyor. Daha sonra Ekim ayı itibariyle de memleketlerine geri dönüyorlar. Temennimiz bütün arıcılarımızın kazasız ve sorunsuz bir şekilde geri dönmeleridir."
     Aydın, bütün arıcılara bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde de bulundu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Karadenizli arıcılar göçe hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER